Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatillinen koulutus
Ei arviointeja

Hoiva-avustajakoulutus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 10 kuukautta
Seuraava aloitus
11 syyskuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 10 kuukautta
Seuraava aloitus
11 syyskuuta, 2023 (+2 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Hoiva-avustajakoulutus

Kouluttaudu hoiva-avustajaksi. Koulutus on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja). Se on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille.

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa hoiva-avustajia työelämän tarpeisiin. Hoiva-avustajana voit työskennellä muun muassa kotityöpalveluissa, palvelutaloissa, hoivakodeissa, erilaisissa asumispalveluyksiköissä ja ryhmäkodeissa. Työhön kuuluu erilaisia avustavia tehtäviä, kuten ruokailussa, peseytymisessä ja pukeutumisessa auttamista. 

Kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhanalaiset henkilöt, jotka soveltuvat hoitotyön tehtäviin. Hakijoilla tulee olla hyvä terveys (koulutus on SORA-lainsäädännön alaista koulutusta), riittävä fyysinen kunto ja riittävä suomen kielen taito sekä tietotekniset valmiudet.

Koulutus mahdollistaa motivoituneille ja lähihoitajaksi soveltuville opiskelijoille jatko-opinnot koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) suorittamiseen.

Koulutukseen valitaan noin 20 opiskelijaa. 

Sisältö

Sisältö perustuu 1.8.2022 voimaan tulleisiin sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) perusteisiin, joista suoritetaan kaksi tutkinnon osaa

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp 
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Koulutukseen sisältyy lähi- ja verkko-opiskelua, ohjattua etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksessa painottuu käytännön työn osaaminen ja ohjaus työpaikalla. 

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan täyttämällä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus (kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai koulutuksen numero) tai jättämällä hakemuslomake TE-toimistoon tai Kuntakokeiluun. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa tai Kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli ilman pätevää syytä perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/Kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). Päteviä syitä voivat olla esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella, joten täytä hakemuksesi huolella. Kerro selkeästi perustelut koulutukseen hakeutumiselle. Hakemuksessa on tärkeää tuoda esille soveltuvuutta ja motivaatiota hoiva-avustajan tehtävään. Esivalinnan perusteella osa hakijoista kutsutaan kielitestiin, mikäli äidinkieli ei ole suomi ja soveltuvuushaastatteluihin. Lopulliset valinnat tehdään kielitestin ja soveltuvuushaastatteluiden jälkeen.

Hinta

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja Kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse Koulutusneuvonnasta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hoiva-avustajakoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

11 syyskuuta, 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

13 marraskuuta, 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hoiva-avustajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu