Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 14 kuukautta
2.8.2022
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet ja perusteet työskennellä ilmanvaihtoasentajana sekä suorittaa tutkinto näytöin. Tutkintokoulutus sisältää IV-kanavaosien valmistusta, IV-kanavistojen asentamista, ilmamäärien mittausta ja tasapainotusta sekä IV-koneiden huoltamista.

Tutkintokoulutuksessa opit ilmanvaihdon IV-kanavaosien valmistusta, IV-kanavistojen asentamista, ilmamäärien mittausta ja tasapainotusta. IV-koneiden huoltoa ja puhdistusta sekä LVI-korjausrakentamista. Tarvittaessa voit myös suorittaa ensiapu-, EA-1-, työturvallisuus- ja tulityökorttikoulutukset.

Ilmanvaihtoasentajakoulutukseen voit osallistua, jos sinulla on peruskoulun tai vastaavan oppimäärä. Sinulla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti, kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä hyvä motivaatio oppimiseen.  

Tutkinnon rakenne

Talotekniikan perustutkinnon, ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan laajuus on 180 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

  • IV-kanavistojen asentaminen  
  • Ilmamäärien mittaus ja tasapainotus
  • IV-koneiden huoltaminen

Valinnaiset tutkinnon osat

  • LVI-korjausrakentaminen
  • IV-järjestelmien puhdistaminen
  • LVI-huoltopalvelujen tuottaminen
  • IV-kanavaosien valmistaminen

Koulutus sisältää myös kaikille pakolliset, yhteiset tutkinnon osat.

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen  
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen   
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen     

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Tutkinnon keskimääräinen kesto noin 1,5–2 vuotta. Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.

Lisätietoa ammatillisten tutkintojen suorittamisesta.

Toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus sinulle sekä kartoitetaan sinun ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi. Arvioissa voidaan huomioida myös työpaikkasi kehittämistarpeet. 

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkinto-opiskelijan, mahdollisen työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (klo 7.30–14.00). Työmailla noudatetaan työmaan työaikoja.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita. Suomen kielen taitojen tulee olla tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä sekä itsenäisesti että osana työryhmää.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena ja koulutussopimuskoulutuksena, joten se on maksutonta. Katso lisää oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta. Molemmissa koulutusmuodoissa opiskelijat kustantavat oppikirjansa itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ilmanvaihtoasentaja, talotekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: