Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, ilmanvaihtoasentaja (nro 714083)

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutus on tarkoitettu ilmanvaihdon ammatista kiinnostuneille, sekä alasta jo hieman kokemusta omaaville, jotka haluavat täydentää ja päivittää osaamistaan. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen kirjallista sekä suullista taitoa, työssä tarvittavaa fyysistä kuntoa ja mielellään B-luokan ajokorttia.
Koulutuksen sisällössä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kaikilla osa-alueilla, sekä tietotekniikan hyödyntämistä työssä. Koulutukseen sisältyy myös työnhakuvalmennusta. Opintoihin sisältyy myös etäopiskelua.
Ilmanvaihtoalalla on hyvät työllisyysnäkymät jatkuvasti kasvavien rakennusteknisten vaatimusten johdosta. Ala tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia erikoistua mm. IV-kanavistojen asentamiseen, LVI-korjausrakentamiseen tai vaikka ilmamäärien mittaukseen ja tasapainotukseen.
Ohjelmassa
- IV-kanavistojen asentaminen
- LVI-korjausrakentaminen
- Ilmamäärien mittaus ja tasapainotus
- Tulityökortti
- Työturvakortti
- Hätäensiapu
- Työssäoppiminen
Toteutus
Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Sisältö ja kestoaika määräytyvät henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, joka toteutetaan arkipäivisin kello 7.30–14.30.
Koulutus on suunniteltu ajalle 4.12.2023–20.6.2024.
Loma-aika 19.-23.2.2024.
Talotekniikan perustutkinto on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksella työllistävässä yrityksessä.
Koulutuspaikkana on Taitotalo, Strömberginkuja 3, Pitäjänmäki, Helsinki.
Hakeminen
Haku koulutukseen päättyy 5.11.2023.
Hakeminen tapahtuu oman TE-toimiston kautta tai TE-toimiston internetsivuilla tyomarkkinatori.fi
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelusta koulutusneuvonnasta ma-pe klo: 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta
Koulutukseen hakeminen
Koulutusvalinnat järjestetään kahdessa vaiheessa. Ensin tehdään esivalinta hakemusten perusteella ja sen jälkeen lopullinen valinta haastattelujen perusteella.
Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus internet-osoitteessa tyomarkkinatori.fi => henkilöasiakas => haussa oleva työvoimakoulutus (sanahakuna toimii koulutuksen numero 714083 tai koulutuksen nimi). Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon/kuntakokeiluun.
Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä.
Koulutushakemuksen velvoittavuus
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).
Koulutuksen aikaiset etuudet
Koulutuksen ajalta sinulle voidaan maksaa samaa työttömyysetuutta (ansiopäiväraha/peruspäiväraha/työmarkkinatuki) johon sinulla työttömänä ollessasi on oikeus. Mikäli et ole työtön tai työttömyysuhan alainen (lomautettu tai osa-aikatöissä) selvitä etukäteen mitä etuutta olet oikeutettu saamaan koulutuksen ajalta.
Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelusta koulutusneuvonnasta ma-pe klo: 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.
Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi-henkilöasiakkaat
Terveysturvallisuus
Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.
Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ilmanvaihtojärjestelmien osatutkinto, ilmanvaihtoasentaja (nro 714083), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Ota yhteyttä
Taitotalo – innostuksesta osaamiseen
Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...
Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä