Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
n. 15 kuukautta
12.9.2022
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Onko tietotekniikka lähellä sydäntäsi? Haluatko toimia tietoteknisissä työtehtävissä, esim. ICT-asentaja? Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (ent. Datanomi), IT-asiantuntija -koulutuksessa saat valmiudet monipuolisiin kyberturvallisuus ja tietotekniisiin tehtäviin.

Hae koulutukseen ja suorita tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto. Tutkinnon suoritettuasi voit toimia monipuolisesti erilaisissa tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä.

Koulutus antaa sinulle pätevyyden muun muassa tietokonelaitteistojen, Windows 10 -työasemien ja Windows Server 2019 -palvelinympäristöjen suunnittelu-, asennus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviin, ohjelmistojen hallinnolliseen asennukseen ja konfigurointiin sekä kyberturvallisuuden konsultointitehtäviin.

Tutkinnon rakenne

Tutkinto muodostuu viidestä tutkinnon osasta.

Pakollinen tutkinnon osa

 • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

 • Teknisessä tukipalvelussa toimiminen, 45 osp
 • Järjestelmätuessa toimiminen, 45 osp
 • Kyberturvallisuuden ylläpitäminen, 30 osp

Perustutkintoihin sisältyy myös pakollisena yhteisiä tutkinnonosia, joiden laajuus on 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
 • Valinnaiset osaamistavoitteet, 9 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteet (opintopolku.fi)

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

IT-asiantuntijan opintojen aikana Taitotalossa voi suorittaa myös 60 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja tieto- ja viestintätekniikan AMK-väyläopintojen kautta yhteistyössä Metropolian Ammattikorkeakoulun kanssa.

IT-asiantuntijaksi valmistuttuaan voi hakea Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan (insinööri (AMK), 240 op) erillishaussa ilman pääsykoetta. Väyläopinnot voivat nopeuttaa insinööritutkinnon valmistumista, sillä väylähaun kautta tutkinto-opiskelupaikan saaneille luetaan hyväksi tutkinnon opinnoista 60 op. AMK-väylälle ilmoittaudutaan heti, kun opinnot Taitotalossa alkavat.

Lähiopetuksen aiheet

 • 98-368 Mobility and Device Fundamentals
 • 98-365 Windows Server Administration Essentials
 • 98-366 Windows Networking Essentials
 • 98-367 Windows Security Essentials
 • Työasema- ja palvelinympäristöt (Windows, Linux)
 • Oheislaitteet ja niiden ylläpito (3D tulostus)
 • Käyttöjärjestelmien virtualisointi
 • Käyttöjärjestelmän ylläpito, suorituskyky ja vianhallinta
 • Palvelinsovellukset ja niiden hallinta
 • Pilvipalvelut (Office 365, Microsoft Azure, Intune, Google Cloud, AWS)
 • Tietosuoja, tietoturva, GDPR
 • Tietoturvapoikkeamat tietoverkossa / Wireshark-analysaattori + verkon porttien scannaus
 • Sovellusohjelmien asennus, ylläpito ja käyttäminen
 • Mobiililaitteiden hyödyntäminen ja ylläpito
 • Kyberturva-kurssit

Verkko-opintojen aiheet

 • WebOpe

Lue lisää tutkinnon suorittamisesta Taitotalossa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijalla tulee olla kiinnostusta teknisten laitteiden ja palvelimien asennuksesta ja ylläpidosta. Toimintaympäristö on pääosin englannin kielistä. Opetus tapahtuu suomen kielellä.

 

Opiskelijavalintaan vaikuttavat kaikki seuraavat:

1. Koulutushakemuksesi perusteluineen

2. Koulutuksen hakuun liittyy ennakkokysely ja lyhyt videoesittely (1-2 minuuttia riittää), jossa kerrot itsestäsi ja miksi haet koulutukseen. Ohjeistus näiden tekemiseen lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen. Edellytämme opiskelijavalintoja tehdessämme, että edellä mainitut on tehty.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna (lähi- ja etäopiskeluna). Lähiopetusta on kahtena päivänä viikossa klo 8–14. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu itseopiskelua. Opiskelussa hyödynnetään F-Securen learning portal verkko-oppimisympäristöjä. Opiskelijoilla on mahdollisuus ladata käyttöönsä ilmaiseksi Microsoftin järjestelmiä harjoittelua varten.

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

 • Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
 • Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Lue lisää oppisopimuksesta.
 • Koulutussopimus solmitaan tutkinnon osittain, harjoitteluajalta ei makseta palkkaa. Työhön käytettävä tuntimäärä sovitaan yksilöllisesti. Mikäli hakija on työtön, voi hän tiedustella TE-keskuksesta opintojen suorittamista työttömyysetuutta menettämättä. Lue lisää koulutussopimuksesta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta – kysy paikkoja oman alueesi oppisopimustoimistolta.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Mika Hyyryläinen, mika.hyyrylainen@taitotalo.fi, 020 7461 507.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta IT-asiantuntija, IT-tukihenkilö, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: