Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
2 - 2,5 vuotta
24.10.2022
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Alle 20-vuotias, opiskele kiinteistönhoitajaksi! Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön työtehtävissä Taitotalossa ja työpaikalla. Kiinteistönhoitajan työhön kuuluu monipuolisia kiinteistöjen huolto- ja korjaustehtäviä sekä piha-alueiden hoitoa. Työssä voit vaikuttaa ilmastonmuutokseen huolehtimalla kiinteistöjen energian järkevästä käytöstä.

Tutustu kiinteistönhoitajan työhön: katso video kiinteistönhoitajan päivästä!

Koulutus alkaa 24.10.2022, kesto on noin 2–2,5 vuotta

Hae mukaan 18.9.2022 mennessä.

Kiinteistönhoitoala kehittyy vauhdilla ja tarjoaa monipuolisia töitä. Tule hakemaan taidot työhön Taitotalosta!

Kiinteistönhoitajan työssä hoidettavia kiinteistöjä voivat olla esimerkiksi asuinkerrostalot, sairaalat, teollisuuskiinteistöt sekä toimisto- ja liikekiinteistöt. Monipuolisiin työtehtäviin kuuluu mm. kiinteistöjen pienet huolto- ja korjaustyöt, LVI-järjestelmien (lämmitys-, vesi-, viemäröinti- ja ilmanvaihto) käyttäminen, seuranta ja hoito, kiinteistöautomaatiojärjestelmien käyttäminen, kiinteistöjen siisteydestä ja kunnosta huolehtiminen sekä ulkoalueiden hoito.

Kiinteistönhoitajan työssä ollaan paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa. Työtä tehdään itsenäisesti ja vastuullisesti. Hyviä henkilökohtaisia ominaisuuksia kiinteistönhoitajalle ovat mm.

 • oma-aloitteisuus
 • työhön sitoutuneisuus, rehellisyys ja luotettavuus
 • vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot
 • hyvä fyysinen kunto
 • joustavuus ja empatiataidot

Koulutuksesta hyötyvät

Koulutus on suunnattu sinulle alle 20-vuotias, joka olet kiinnostunut kiinteistönhoitajana työskentelystä, ja jolla on motivaatio kouluttautumiseen. Kiinteistönhoitajan tehtävässä toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja hyvää suomen kielen taitoa.

Tutkintokoulutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Taitotalon oppimisympäristöissä Helsingin Pitäjänmäessä, osoitteessa Strömberginkuja 3, sekä työssäoppimisena kiinteistönhoitoalan yrityksessä. Opetus on työvaltaista ja suuri osa opetuksesta tapahtuu työpaikalla. Työpaikalla tapahtuva oppiminen lisää mahdollisuuksia työllistyä.

Koulutus aloitetaan 24.10.2022 noin 2 kuukauden lähiopiskelujaksolla Taitotalon tiloissa Pitäjänmäellä, jossa keräät oppia ammatillisista perusasioista, työelämätaidoista, digitaidoista, kestävästä kehityksestä ja työkyvyn ylläpitämisestä. Sen jälkeen opiskeluun yhdistetään oppiminen työpaikalla, jolloin opiskelet 3 päivää viikosta työpaikalla ja 2 päivää viikosta koululla.  

Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan HOKSiin. HOKS määrittelee lähiopetuksen sisällön ja laajuuden. Koulutuksen suorittamisen tavoiteaika on 2–2,5 vuotta. Koko tutkinnon sijasta voit myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia (osatutkinto).

Tutkinnon suoritukset teet näytöin omien työtehtäviesi yhteydessä. Näytöissä arvioidaan, miten hyvin osaat suorittaa niissä vaaditut työtehtävät. Arvioinnin tekevät opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Mahdollinen aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan.  

Tutkinnon rakenne

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta, kahdesta osaamisalan pakollisesta, valinnaisista osista sekä yhteisistä tutkinnon osista. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Pakollinen osa

 • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp    

Osaamisalan pakolliset osat

 • Kiinteistön yleishoito ja valvonta, 30 osp
 • Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen, 30 osp

Valinnaiset osat

 • Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito, 20 osp
 • Kiinteistöautomaation käyttäminen, 20 osp
 • LVV-järjestelmien toimintakunnon ylläpito, 20 osp
 • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen, 20 osp
 • Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hae mukaan 18.9. mennessä Hakeudu-painikkeen kautta täyttämällä lomakkeen tiedot.

Taitotalosta ollaan sinuun yhteydessä mahdollisimman pian hakemuksesi lähettämisen jälkeen.

Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten ja alkuhaastattelujen pohjalta.

Opiskelumaksu

Koulutus on kaikille maksuton. Opinnot ovat myös materiaalien osalta uusille toisen asteen opiskelijoille pääsääntöisesti maksuttomia siihen asti, kun opiskelija täyttää 20 vuotta. Maksuttomuus koskee opiskelijoita, jotka ovat päättäneet perusopetuksen 9. luokalla keväällä 2021. Opiskelijat saavat käyttöönsä tutkinnon suorittamiseen tarvittavat välttämättömät oppikirjat, työvälineet, työvaatteet ja materiaalit maksutta. 

Lounasetu kuuluu koko opiskelujen ajan sekä lähiopetus- että työssäoppimispäiviltä.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kiinteistönhoitaja, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: