Ammattitutkinnot

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, oppisopimus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 18 kuukautta
Pituus
n. 18 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, oppisopimus

Klinikkaeläinhoitaja on eläinten terveydenhuollon ja sairaanhoidon ammattilainen. Klinikkaeläinhoitaja on todellinen moniosaaja, jonka työtehtäviin kuuluvat monipuoliset työtehtävät asiakaspalvelusta välinehuoltoon ja anestesiavalvonnasta röntgeniin.

Eläintenhoidon ammattitutkinto klinikkaeläinhoitamisen osaamisalalta pätevöittää sinut klinikkaeläinhoitajan tehtäviin. Klinikkaeläinhoitajat työskentelevät eläinsairaaloissa ja  eläinklinikoilla tavallisimmin pieneläinten sairaanhoidon tehtävissä. Klinikkaeläinhoitajan työtehtäviin kuuluvat esim. monipuolinen asiakaspalvelu, leikkaussali-, röntgen- ja laboratoriotyöskentely sekä aseptiikasta ja puhtaudesta huolehtiminen. 

Lue Minnan opiskelijatarina, jossa hän kertoo opinnoistaan. 

Tutkinnon rakenne 

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia. 

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, ja se muodostuu seuraavista tutkinnon osista siten, että suoritetaan kaikille pakolliset tutkinnon osat 130 osp ja valitaan osaamisalakohtainen valinnainen tutkinnon osa 20 osp. Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti. 

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp 

  • Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla 
  • Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla 
  • Röntgenkuvaus eläinklinikalla 
  • Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla 
  • Asiakaspalvelu eläinklinikalla 

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla tai
  • Eläinalan yritystoiminta 

Tutustu Tutkinnon perusteisiin

Tutkintokoulutus 

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). 

Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta. Lähiopetus tapahtuu Helsingissä. 

Oppisopimusopinnoissa lähiopiskelua on keskimäärin 25 päivää, joista noin puolet opiskellaan verkkoluentoina. 

Kenelle koulutus soveltuu? 

Koulutus soveltuu aikuiselle, jolla on motivaatio ja tahtotila klinikkaeläinhoitajan vaativiin  työtehtäviin. Työssä tarvitaan hyvä terveys ja vaativiin asiakaspalvelutilanteisiin riittävä suomenkielen taito (B2). Alan työtehtävissä huomioon otettavia terveydellisiä asioita  ovat mm. allergiat ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet 

Opiskelijamaksu 

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijamaksu on 200 €. Oppisopimuskoulutuksessa sinulla tulee olla alan työnantaja, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Hakeutuminen

Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa opiskelijalla täytyy olla työpaikka eläinklinikalla tai vastaavassa työympäristössä. Huomioi, että et voi tulla hyväksytyksi koulutukseen, jos sinulla ei ole oppisopimustyöpaikkaa ennen hakeutumista. Olemme yhteydessä hakijoihin kahden viikon sisällä hakemuksen saapumisesta. 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Koska koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja.  

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. 

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Ammattitutkinnon näyttöjen arviointi tapahtuu työpaikoilla ja työnantajan tulee sitoutua näyttöjen arviointiin yhdessä oppilaitoksen kanssa.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, oppisopimus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon ammattitutkinto, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu