Erikoisammattitutkinnot

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 18 kuukautta
Pituus
n. 18 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus

Eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen  osaamisala on tarkoitettu eläintenhoidon ammattitutkinnon suorittaneille osaamisen kehittämiseen ja erikoistumiseen. Koulutus syventää eläintenhoitotyön osaamista ja lisää ammattitaitoa vaativissa eläintenhoidon työtehtävissä toimimiseen sekä edistää syvällisempää ammatin hallintaa.

Tervetuloa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon etäinfoihin kuulemaan lisää tutkinnosta ja sen suorittamisesta:

Etäinfot pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa! 

Tutkintokoulutus  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.   

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Se muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, 80 osp, ja valinnaisista tutkinnon osasta/osista 100 osp:een verran. Voit suorittaa myös osatutkinnon yhdestä tai kahdesta tutkinnon osasta. Huomioithan hakeutuessasi, että eri tutkinnon osat käynnistyvät eri aikoihin. Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.  

Pakollinen tutkinnon osa 

  • Työn organisointi ja ohjaustyö eläinklinikalla, 80 osp   > Tämä tutkinnon osa soveltuu eläinklinikalla ohjaustyötä ja esimerkiksi oman vastuualueen päivittäistä organisointia tekevälle eläintenhoitajalle. Aloituksia seuraavasti: 9/2023, 1/2024, 5/2024, 9/2024

Valinnaiset tutkinnon osat  

  • Anestesiatoimenpiteisiin osallistuminen eläinklinikalla, 100 osp > Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi eläinsairaaloissa ja klinikoilla, joilla tehdään paljon erilaisia anestesiaa vaativia toimenpiteitä. Kevään 2024 aloitus TÄYNNÄ.
  • Eläinklinikan akuutti- ja tehohoidossa toimiminen, 100 osp Tutkinnon osa soveltuu opiskelijoille, jotka työskentelevät eläinsairaaloiden akuutti- ja tehohoidon tehtävissä. Seuraava aloitus 19.3.2024, hakeudu tähän koulutukseen 22.10.2023 mennessä.
  • Diagnostinen kuvantaminen eläinklinikalla, 100 osp  > Tutkinnon osa soveltuu opiskelijoille, joilla on kokemusta röntgentyöskentelystä ja joilla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan myös CT ja/tai MRI työskentelyyn. Seuraava aloitus on syksyllä 2025.
  • Kissojen tai koirien ruokinta, 50 osp > Tutkinnon osa soveltuu eläintenhoitajille, jotka tekevät työssään ruokintaneuvontaa. Tämä tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös muissa työympäristöissä. Kissojen ruokinta: Seuraava aloitus 16.4.2024 > hakeudu 31.3.2024 mennessä, Koirien ruokinta: syksyn 2023 aloitus täynnä, seuraavan aloitus 11.3.2025
  • Sisätautien hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp  Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi klinikoilla, joissa hoidetaan erilaisia sisätautipotilaita. Seuraava aloitus marraskuussa 2023, hakuaika päättyy 23.10.2023. 
  • Kirurginen hoitotyö eläinklinikalla, 50 osp > Tutkinnon osa soveltuu suoritettavaksi klinikoilla, joissa tehdään monipuolisia kirurgisia toimenpiteitä. Seuraava aloitus 20.11.2024.

Tutkintoon voidaan myös tunnustaa osaamista aiemmista tutkinnoista:

  • Tutkinnon osa aiemmin suoritetusta ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta, 50 osp    
  • Korkeakouluopinnot (tutkinnon osa sisältää ammatillista osaamista tukevia korkeakouluopintoja), 50 osp    

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Keskimäärin tutkinnon suorittaminen kestää noin 1,5 vuotta.   

Kenelle koulutus soveltuu?  

Tutkintokoulutus soveltuu klinikkaeläinhoitajille, jotka ovat suorittaneet klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan ammattitutkinnon (tai vastaava koulutus). Erikoisammattitutkinnon suorittaminen edellyttää myös usean vuoden työkokemusta klinikkaeläinhoitajan tehtävissä. Poikkeuksena Kissojen tai koirien ruokinta -tutkinnon osa, jota voi tulla suorittamaan myös muiden eläintenhoidon osaamisalojen ammattitutkinnon suorittaneet ja työkokemusta omaavat.  

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken.  

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla klinikkaeläinhoitajan työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu. Oppisopimusopiskelijalle nimetään työpaikalla työpaikkaohjaaja työelämässä oppimisen tueksi. 

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.   

Hakeutuminen 

Huomioithan hakeutuessasi eri tutkinnon osien alkamisajankohdat. Merkitsethän hakemukseesi myös sinua alustavasti kiinnostavat tutkinnon osat. Käsittelemme hakemuksia seuraavan kerran vuonna 2023 viikoilla 38 ja 42. Näiden viikkojen jälkeen ollaan aina uusiin  hakijoihin yhteydessä.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu  

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joten suunnitteluun osallistuu myös opiskelijan työnantajan edustaja. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuessa tulee myös huomioida työpaikan soveltuvuus tutkinnon osan suorittamiseen tarvittavien resurssien suhteen.   

Opiskelijamaksu on 200 €.  Jos suoritat osatutkinnon, opiskelijamaksu on 100 €.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Klinikkaeläinhoitaja, eläintenhoidon erikoisammattitutkinto, oppisopimus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu