Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Koirahieroja, eläintenhoidon ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 15 kuukautta
Seuraava aloitus
12 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 15 kuukautta
Seuraava aloitus
12 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Koirahieroja, eläintenhoidon ammattitutkinto

Oletko kiinnostunut koirien hyvinvoinnista ja lihashuollosta? Koirahierojat toimivat koirien hyvinvoinnin ammattilaisina. Tule opiskelemaan koirahieronnan ammattilaiseksi ja suorittamaan eläintenhoidon ammattitutkinto.

Tervetuloa eläintenhoidon ammattitutkinnon etäinfoon kuulemaan lisää koirahierojan tutkinnosta ja sen suorittamisesta

•   keskiviikkona 6.9.2023 klo 16-17 - Liity infoon tästä

Etäinfo pidetään Teamsissa, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!

Eläintenhoidon ammattitutkinto

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoidon ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen. Tutkintokoulutuksessa perehdyt muun muassa koiran lihasanatomiaan ja hierontaotteisiin sekä syvennät tietämystä koirien hyvinvoinnista ja eläinalalla toimimisesta. Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon, koirahieronnan osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Koirahieronnan osaamisala koostuu kolmesta pakollisista tutkinnon osasta (130 osaamispistettä) ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta (20 osaamispistettä).

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

  • Koiran rakenteen ja anatomian arviointi, 20 osp
  • Koirien hieronta ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 70 osp                   
  • Asiakaspalvelu koirahieronnassa, 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

  • Eläinalan yritystoiminta, 20 osp tai
  • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin  

Tutkintokoulutus

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Koulutuksen voi suorittaa joko omaehtoisena opiskeluna tai oppisopimuksella, mikäli jo työskentelet eläinalan yrityksessä. Eri vaihtoehtoja kartoitetaan HOKSia laadittaessa.

Opinnot koostuvat etä- ja lähipäivistä, verkko-opinnoista, omaehtoisesta projektikoiratyöskentelystä ja työelämässä oppimisesta (koulutussopimus tai oppisopimus). Kouluttautuminen tässä koulutuksessa on päätoimista, opintoja on keskimäärin noin 30 tuntia viikossa. Koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit.

Kenelle koulutus soveltuu?

12.3.24 alkava koulutus soveltuu jo koirakokemusta omaaville, koirien hyvinvoinnista kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää osaamistaan suorittamalla tutkinnon. Opinnoissa on eduksi muun muassa asiakaspalvelu- ja eläinalan työkokemus, aiempi eläinalan koulutus sekä eri koiraharrastuslajien tuntemus. Olet tutustunut ja tunnet hyvin koirahierojan ammatin kuvaa ja sinulla on motivaatio alalle sekä yrittäjyyteen. Opiskelu on päätoimista eikä sovellu suoritettavaksi kokopäivätyön ohella.

Koulutus ja näytöt suoritetaan suomeksi, edellytyksenä riittävä suomen kielen taito (B1).

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osan suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. 

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti luentojen, verkko-opiskelun ja työelämässä tapahtuvan oppimisen avulla.       

Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Hakeutuminen

Kaikille hakijoille lähetetään kartoituskutsu sähköpostitse viikolla 45. Kartoitus tulee tehdä 22.11. mennessä. Kartoitusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jonka perusteella tehdään valinnat.

Haastattelut etäyhteyksin 3.-12.1.2024.

Opiskelijamaksu

Koulutus voidaan toteuttaa omaehtoisena tai oppisopimuskoulutuksena. Molemmissa koulutusmuodoissa opiskelumaksu on 200 euroa.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Koirahieroja, eläintenhoidon ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 maaliskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Koirahieroja, eläintenhoidon ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu