Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 13 kuukautta
Pituus
n. 13 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia vauriokorjaustehtävissä sekä kehittää omaa ammattitaitoasi ja organisaatiosi toimintaa.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto antaa sinulle kokonaisnäkemyksen toimialasta ja organisaatiosta, jossa työskentelet. Osaat toimia itsenäisesti, asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja taloudellisesti noudattaen oman alasi säädöksiä ja määräyksiä. Sinulle syntyy myös kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistasi ajoneuvoalan vauriokorjauksen toteuttajana.

Tutkinto on tarkoitettu sinulle, jolla on jo kokemusta työelämästä. Olet työskennellyt vauriokorjaamolla ja olet kiinnostunut kehittämään itseäsi auto-alalla.

Suoritettuasi ajoneuvoalan ammattitutkinnon, vauriokorjauksen osaamisalan, voit toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä.

Opinnot kestävät noin 1,5 vuotta.

Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS).

Vauriokorjauksen osaamisala (korimekaanikko)

Pakolliset tutkinnon osat, 100 osp

  • Vahingon haltuunotto, 40 osp
  • Oikaisutyöt, 30 osp
  • Osien asennus-, korjaus- ja vaihtotyöt, 15 osp
  • Muovikorjaus, 15 osp          

Valinnaiset tutkinnon osat, 50 osp

  • Lasin vaihto ja korjaus, 25 osp
  • Maalipintaa rikkomaton korjaus, 25 osp
  • Alumiinisten korienosien oikaiseminen  25 osp

Koulutuksen aloitusajankohta

Aloituspäivä lähiopetuksena Taitotalossa 5.9.2023.

Opiskelijamaksu on 200 €.

Oppisopimus

Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella (opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja). 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Korimekaanikko, ajoneuvoalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu