Ammattitutkinnot

Kuljetusalan ammattitutkinto, työnjohto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 18 kuukautta
Pituus
n. 18 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kuljetusalan ammattitutkinto, työnjohto

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti. Osaat ottaa huomioon kuljetusalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset sekä noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita.

Kuljetusalan ammattitutkinnon työnjohdon osaamisala on tarkoitettu kuljetusalan yritysten ja organisaatioiden työntekijöille, toimihenkilöille tai yrittäjänä toimiville, jotka työskentelevät esimerkiksi työnjohtajana, ajojärjestelijänä, kuljetusesimiehenä, liikenne-esimiehenä, tiiminvetäjänä, vuorovalvojana tai muussa kuljetusalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävässä. Tutkinto on tarkoitettu työnjohtajana toimiville tai työnjohdollisiin tehtäviin siirtyville työntekijöille.

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia työnjohtajana itsenäisesti. Osaat ottaa huomioon kuljetusalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset sekä noudattaa hyvän esimiestyön ja johtamisen periaatteita. Osaat suunnitella ja organisoida oman vastuualueesi kuljetustoimintoja ja resursseja laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja ottaa huomioon työturvallisuuden, riskienhallinnan ja inhimilliset tekijät. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on kokonaisnäkemys kuljetusalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta työnjohdollisesta roolistasi kuljetusalan asiakaslähtöisten palvelujen toteuttajana.

Tutkinnon rakenne

Työnjohdon osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat | 100 osp

Kuljetusalan työnjohtajana toimiminen, 50 osp

Kuljetustoimintojen suunnittelu ja organisointi, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat | 50 osp

Varasto- tai terminaalitoimintojen organisointi, 30 osp

Ajoneuvokorjaamon toimintojen organisointi, 30 osp           

Kehitystehtävän suunnittelu, 20 osp

Tutkinnon osa toisesta osaamisalasta tai toisesta perus- ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta | 30 osp

Tutkintoon voidaan valita tutkinnon osa tai osia toisesta osaamisalasta tai perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta sen verran, että tarvittava 40 osp täyttyy. Tutkinnon osa tai osat nimetään tutkintotodistukseen siten, kuin se on siinä tutkinnossa, josta se on valittu ja sen tai niiden osaamispistemäärä on sen mukainen, kuin pistemäärä on siinä tutkinnossa, josta se on valittu.

Tutkintokoulutus

Voit aloittaa opinnot joustavasti sinulle sopivana ajankohtana. 

Opiskelijaksi soveltuminen

Taitotalo varmistaa hakeutujan soveltuvuuden alalle. Aiemmin hankkimasi osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassasi (HOKS). 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Oppisopimus

Tutkinnon voit suorittaa oppisopimuksella (opiskelijan, työnantajan ja Taitotalon välinen sopimus). Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä. Työnantajan on myös sitouduttava järjestämään työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja tukemaan oppimista (nimetty työpaikkaohjaaja). 

Koulutussopimus

Voit hankkia tutkinnossa ja työelämässä edellytettävää osaamista myös koulutussopimuksella. Koulutussopimus mahdollistaa palkattoman, työpaikalla tapahtuvan oppimisen. Koulutussopimuksen solmivat sopimustyöpaikka sekä Taitotalo.

Työttömyysetuisuuksia saavan opiskelijan on sovittava etukäteen TE-toimiston virkailijan kanssa opiskelusta työttömyysetuudella.

Oppisopimuksella ja koulutussopimuksella voit opiskella koko tutkinnon tai vaihtoehtoisesti haluamiasi tutkinnon osia (osatutkinto).

Oppisopimuksessa ja koulutussopimuksessa opiskelijamaksu on 400€.

1.1.2024 alkaen tehdyissä kuljetusalan ammattitutkinnon koko tutkinnon ja osatutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 200 euroa (alv 0 %). Opiskelijamaksun voit maksaa 1–4 erässä. Ensimmäinen erä maksetaan opintojen alkaessa. 

Voit valmistuttuasi hakea Työllisyysrahaston ammattitutkintostipendiä Lue lisää (www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi)​.

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksun opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kuljetusalan ammattitutkinto, työnjohto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kuljetusalan ammattitutkinto, työnjohto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu