Ammatilliset perustutkinnot

Logistiikan perustutkinto, sisälogistiikan osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 24 kuukautta
Seuraava aloitus
6 marraskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 24 kuukautta
Seuraava aloitus
6 marraskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Logistiikan perustutkinto, sisälogistiikan osaamisala

Logistiikan perustutkinto sisälogistiikan osaamisalalta antaa sinulle hyvät lähtökohdat työskennellä esimerkiksi varastoinnin, keräilyn tai terminaalityön parissa. Hallitset eri keräilymenetelmät, säilytysratkaisut ja tavarankuljetuslaitteet. Osaat toimia itsenäisesti, asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti noudattaen oman alasi säädöksiä ja määräyksiä.

Tutkinnon rakenne

Perustutkinto on 180 osaamispistettä. Ammatillisia aineita opiskellaan 145 osaamispistettä ja YTO-aineita 35 osaamispistettä.

Tutkinto suoritetaan sekä lähiopetuksessa että työpaikalla tapahtuvissa aidoissa työtehtävissä, joissa ammattitaito osoitetaan näytöillä.

Tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat (100osp)

 • Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen
 • Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely
 • Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen
 • Tavaran keräily ja pakkaaminen

 Valinnaiset tutkinnon osat (45osp)

Valinnaiset tutkinnon osat sovitaan kouluttajan kanssa erikseen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa eli HOKS:ssa. Valinnaisia tutkinnon osia ovat mm:

 • Dronen ohjaaminen
 • Inventointi
 • Kuormalavahyllyn tarkistaminen
 • Tavaran lähettäminen
 • Terminaalissa toimiminen
 • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen
 • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen

Lisäksi YTO-opinnot (35osp)

Tutkintokoulutus

Päätoimisessa opiskelussa opiskelua on vähintään 25 tuntia viikossa. Lähiopiskelun lisäksi teet oppimistehtäviä verkossa itsenäisesti ja perehdyt koulutussopimukseen perustuvassa koulutuksessa käytännön työhön.

Päätoiminen opiskelu soveltuu palvelulogistiikan työtehtäviin aikoville. Aikaisempi kokemus varastoalalta on eduksi, mutta tutkinnon osien suorittaminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta varastotyöstä. Tulevaisuudessa sinulla on mahdollisuus työskennellä logistiikka-alalla, jossa vaaditaan sosiaalisia taitoja, oma-aloitteisuutta ja tarkkuutta.

Työhön liittyviä vaatimuksia ovat muun muassa:

 • hyvä fyysinen kunto
 • digitaalisten laitteiden ja sovellusten käyttö
 • asiakaspalvelutaidot
 • huolellisuus
 • oma-aloitteisuus

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakuaika koulutukseen on 1.9.2023-30.9.2023.

Hakukelpoisuusvaatimukset

Voit hakea opiskelemaan logistiikan perustutkintoa, mikäli olet suorittanut peruskoulun Suomessa tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.

Opiskelijavalinnassa valintakelpoisuuden edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Suomen kielen taito tulee todentaa erikseen, mikäli äidinkieli on muu kuin suomi.

Valintatavat

Kutsumme tarvittaessa valintakokeeseen, joka järjestetään 10.10.2023. Valintakokeen jälkeen pidämme haastattelut, joihin kutsumme erikseen. Haastattelut pidetään 17.10.2023 tai 19.10.2023.

Mahdollisuus osatutkintoon

Mikäli et täytä hakukelpoisuusvaatimuksia logistiikan perustutkintoon, voit suorittaa meillä myös osatutkinnon. Koulutuksen aikana on mahdollisuus arvioida uudelleen opiskelijan hakukelpoisuutta ja jatkaa koko tutkinnon suorittajaksi.

Tämä tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden korkeakouluopintoihin.

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Logistiikan perustutkinto, sisälogistiikan osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

6 marraskuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Logistiikan perustutkinto, sisälogistiikan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu