Erikoisammattitutkinnot

Lukkoseppämestari, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 17 kuukautta
Seuraava aloitus
17 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 17 kuukautta
Seuraava aloitus
17 lokakuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Lukkoseppämestari, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto

Haluatko nostaa pätevyytesi tasoa? Onko sinulla laaja kokemus lukitus-/turvasuojaustehtävistä? Oletko ollut mukana lukitus- ja turvajärjestelmien suunnittelussa ja asennuksissa? Erikoisammattitutkinnolla saat vahvistettua ammattipätevyyttäsi ja osaamistasi lukitus-/turvasuojausalan asennustöiden tekemiseen ja johtamiseen sekä esimiestehtäviin.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, lukkoseppämestari on tarkoitettu lukkosepän ammattitutkinnon suorittaneelle, tai muuten vastaavat tiedot omaavalle, jolla on lisäksi pitkä työkokemus lukitus-/turvasuojausalalta.

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, lukkoseppämestarin koulutuksen suorittanut voi hakea Poliisihallitukselta vastaavan hoitajan pätevyyttä tarvittaessa.

Laki yksityisestä turvallisuuspalveluista (LYTP) 878/2016

12§ Vastaavan hoitajan koulutus
Jos turvallisuusalan elinkeinoluvan haltija harjoittaa ainoastaan turvasuojaustoimintaa, yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain 77 §:n 1 momentissa tarkoitettuna turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoa vastaavana erikoisammattitutkintona pidetään lukkoseppämestarin, sähköyliasentajan tai tieto- ja tietoliikennetekniikan erikoisammattitutkintoa, joka käsittää turvallisuuslainsäädäntöä tai turvallisuusnormeja ja -ohjeita koskevan osan.

Tutkinnon rakenne

Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta (30 osaamispistettä), tutkintonimikekohtaisista tutkinnon osista (6090 osaamispistettä) ja valinnaisista tutkinnon osista (60─90 osaamispistettä).

Tutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että lukkoseppämestarilla on yksityisen turvallisuusalan lainsäädännössä (LYTP 1085/2015) määritelty turvasuojaustoimintaa harjoittavan vastaavan hoitajan koulutus (ei vartioimis- eikä järjestyksenvalvonta toiminnassa vastaavana hoitajana).

Pakolliset tutkinnon osat (120 osp)

  • Sähkö- ja automaatioalan työnjohto ja -suunnittelu, 30 osp
  • Turvasuojausprojektien suunnittelu ja toteutus, 60 osp
  • Turvallisuuslainsäädännön ja -normien soveltaminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)                        

  • Myynti- ja toimipistepalveluiden hallinta, 30 osp
  • Palo- ja tilaturvallisuusjärjestelmien asennuksien johtaminen, 30 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu
Koulutuksen voi osallistua oppisopimuksella. Oppisopimuksen solmimisen keskeisimpiä edellytyksiä on alan työpaikka, jossa voi tehdä tutkinnon mukaisia työtehtäviä.  Ole yhteydessä ja kysy lisää!

Lue oppisopimuksesta tästä.

Tutkintokoulutus
Tutkintokoulutus kestää 1–1,5 vuotta ja sisältää noin 9–10 lähipäivää.

Kysy lisää
kouluttaja Jussi Venäläinen, jussi.venalainen@taitotalo.fi, 050 430 8281

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lukkoseppämestari, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

17 lokakuuta, 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lukkoseppämestari, sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu