Sivuston käyttötapa: Mobiili

Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Taitotalo
Yhteenveto
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Koulutus antaa opiskelijalle perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä ja asiakaslähtöisesti, pintakäsittelyalan monipuolisissa erilaisissa asiakaskohteissa ja työtehtävissä. Koulutuksen suoritettuaan opiskelija kykenee itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat. Opiskelija ymmärtää työturvallisuuden, taloudellisuuden, asiakaspalvelun ja yrittäjyyden merkityksen. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Maalari on rakennusalan iloinen monitaituri, joka nauttii käsillä tekemisestä

Tutkinnon rakenne

Pintakäsittelyalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pintakäsittelyalan perustutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnonosasta ja neljästä valinnaisesta osasta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Valinnaisista osista yksi saa olla osa toisesta tutkinnosta.
Jokaisen tutkinnonosan koulutuksessa opiskelijalle annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Pakolliset tutkinnon osat:

Rakennusmaalauksen osaamisala

 • Rakennusten korjausmaalaus 50 osp
 • Uudisrakennusmaalaus 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat:

 •  Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen 11 osp
 •  Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen 6 osp
 •  Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen 9 osp
 •  Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset 9 osp

 
Taitotalossa opiskeltavat valinnaiset osat:

 • Pientalojen ulkomaalaus 15 osp
 • Rakennuspintojen ruiskumaalaus 15 osp
 • Ruiskutasoitetyöt 30 osp
 • Rakennuspintojen restaurointi 15 osp
 • Tapetointi 15 osp
 • Lattianpäällysteiden uusiminen 15 osp
 • Puupintojen pintakäsittelyt 15 osp
 • Vedeneristyksen perustyöt 15 osp
 • Koristemaalaus 15 osp
 • Mukailumaalaus 15 osp
 • Erikoismaalaus 15 osp

Tietoa tutkinnon perusteista

Tutkintokoulutus

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 1,5 - 2 vuotta. Taitotalossa sinulla on mahdollisuus myös kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana. Ammatillinen perustutkinto antaa myös jatko-opintokelpoisuuden mm. ammattikorkeakouluopintoihin.

Tietoa ammatillisesta koulutuksesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikan kammoa. Suomen kielen taidot tulee olla tasoa B1.1. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan koulutussopimuskoulutuksena, joten se on maksutonta. Katso lisää koulutussopimuksesta. Omaehtoinen päiväkoulutus sisältää ilmaisen aterian lähiopetuspäivinä.

Tutustu myös Rakennusmaalarin koulutusohjelmaamme!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Maalari, pintakäsittelyalan perustutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala täytä seuraavat tiedot: