Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille

Taitotalo
Yhteenveto
1.10.2021
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille

Sosiaalisen median hyödyntäminen ja markkinointi ovat taitoja, joita tarvitaan kaikkialla, niin suurissa kuin pienissäkin yrityksissä. Viestin tulee kulkea nopeasti ja joustavasti. Yhä enenevässä määrin työ on siirtynyt yritysten omien työntekijöiden tehtäväksi – joko muiden töiden ohella tai päätoimisesti, joko itse toteuttaen tai osin ulkoa tilaamalla. 

 

Ammatillista media-alan koulutusta aikuisille

Opiskele viestintävälineiden hallintaa, sosiaalisen median osaamista, visuaalista viestintää, digitaalisten ja printtijulkaisujen suunnittelua ja valmistusta. Ja mikä parasta: voit opiskella tämän hetken osaamistarpeesi mukaan suorittamalla tutkinnosta vain osan tai osia. Voit myös täydentää jonkin muun tutkinnon opintoja sinulle tärkeistä aiheista. Opinnot toteutetaan oppisopimuksella tai koulutussopimuksella, joten sinulla tulee olla opintoihin soveltuva työ- tai harjoittelupaikka. Lue lisää työelämässä oppimisesta Opetushallituksen sivuilla

Opintojen kesto on yksilöllinen, koko tutkinnon suorittamiseen kuluva aika on noin 2 vuotta. 

>> Tutustu tutkinnon esitteeseen tästä <<

 

Hanki valmiudet työnkuvasi ja valintasi mukaan – opiskelua työtä tekemällä

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon oppimistapa on käytännönläheinen – opiskelu ja tutkinto suoritetaan ensisijaisesti työpaikalla erilaisia viestintä- ja markkinointitoimia ja -tuotteita tekemällä. Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa käymme läpi nykyisen työnkuvasi ja osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja työkokemus) ja sovimme opintoihin liittyvästä työssä oppimisesta ja muissa oppimisympäristöissä tapahtuvasta osaamisen hankkimisesta, kuten lähiopetuksesta.  Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaneiden tutkintonimike on mediapalvelujen toteuttaja. Opit työnkuvasi ja valintasi mukaan mm. suunnittelemaan ja toteuttamaan

 • Näyttävien ja kiinnostavien sähköisten sekä printtijulkaisujen suunnittelu ja toteutus ohjelmina InDesign, Illustrator ja Photoshop – mainokset, esitteet, yritysjulkaisut saavutettavuutta unohtamatta!
 • valokuvat ja videot markkinoinnissa – kuvaaminen, editointi ja julkaiseminen
 • kasvua liiketoimintaan sosiaalisen median keinoilla – somekampanjan suunnittelu, toteutus ja analysointi
 • verkkosivuston suunnittelun abc, toteutus ja ylläpito – WordPress.

 

Miksi valitsisin opiskelupaikakseni juuri Taitotalon?

Media-alan opinnoista vastaavat kouluttajamme ovat kokeneita työssäkäyvien aikuisten kouluttaja. Toimimme lähellä yrityksiä, joten tunnemme työelämän haasteet. Kokeneiden tutkintovastaaviemme johdolla on suoritettu lähes 3500 painoviestinnän ja media-alan perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. Opiskelijamme kertovat saaneensa jo opintojen edetessä runsaasti uutta mielekästä sisältöä ja ketteryyttä työhönsä. Työntekijän osaaminen on lisäksi auttanut yrityksiä kehittämään markkinointiaan ja palvelujaan sekä tuomaan selkeää säästöä markkinointikustannuksiin.

Palautetta koulutuksestamme: ”Täytyy antaa täydet kympit teidän koulusta. Olen erittäin kiitollinen, että lähdin täältä pohjoisesta juuri sinne kouluttautumaan. Sain aivan äärettömän hyvät lähtökohdat ja nyt työllistän itseni ihan uudessa ammatissa täysipäiväisesti. Jossain välissä haluan vielä käydä teillä ammattitutkinnonkin graafiselle puolelle. Paljon on vielä opittavaa, mutta niin mielenkiintoista opiskella kokoajan lisää. Erittäin hyvä koulu oli!” - Ulla Hiltunen, Haapavesi -

 

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaminen

Näytöt muodostuvat työtehtävistä ja ammattitaito osoitetaan ammattikäytössä olevilla laitteilla ja ohjelmilla. Siltä osin kuin vaadittava ammattitaito ei tule esiin käytännön työtehtävissä, ammattitaidon osoittamista täydennetään haastattelussa tai muilla keinoin. 

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinto muodostuu 3–4 pakollisesta tutkinnon osasta (80 opintopistettä) ja yhteensä 100 opintopisteen laajuisista valinnaisista tutkinnon osista. Tutustu Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin (Opetushallituksen kotisivut www.oph.fi).

Mikäli suoritat koko tutkinnon, tulee sinun suorittaa ”pakolliset tutkinnon osat” ja osaamistarpeesi mukaiset ”valinnaiset tutkinnon osat”. Mikäli tavoitteenasi on osatutkinto, voit valita osan/osat vapaasti joko pakollisista tai valinnaisista tutkinnon osista. 

Kaikille pakollinen tutkinnon osat 

 • Media-alalla toimiminen, 15 osp

Valitun osaamisalan mukaiset pakolliset tutkinnon osat

Julkaisutuotannon osaamisala:

 • Mediamateriaalien tekeminen, 15 osp
 • Julkaisutuotannossa toimiminen, 15 osp

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala:

 • Mediamateriaalien tekeminen, 15 osp
 • Audiovisuaalinen tuotanto, 15 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitse yhteensä 100 osp)

 • Graafisen suunnittelun toteuttaminen, 30 osp
 • Julkaisugrafiikan tuotanto, 30 osp
 • Julkaisutuotannossa toimiminen, 15 osp
 • Media-alalla työskentely, 30 osp
 • Mediamateriaalien tuottaminen markkinointiin, 15 osp
 • Painamista edeltävien työvaiheiden toteuttaminen, 15 osp
 • Pakkaustuotanto, 15 osp
 • Valokuvatuotanto, 15 osp
 • Verkkojulkaisutuotanto, 30 osp
 • Verkkosivuston tekeminen, 15 osp
 • Videon esituotannossa ja tuotannossa työskentely, 15 osp
 • Videon jälkituotannossa työskentely, 15 osp
 • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp 

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
 • Yhteisten tutkinnon osien valinnaiset osaamistavoitteet 9 osp

 

Mikäli sinulla on jo entuudestaan tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen, voit suorittaa tutkinnon myös ilman tutkintokoulutusta. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele media- ja viestintäalaa

Opiskele radio- tai sometoimittajaksi tai syvenny graafiseen suunnitteluun Kauhajoen opistossa!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto viestinnän ja markkinoinnin tekijöille täytä seuraavat tiedot: