Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
marker Hakuaika käynnissä
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi on liiketoiminnan taitaja

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) on sopiva tutkinto sinulle, jos työskentelet tai haluaisit tulevaisuudessa työskennellä  asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin tai taloushallinnon perustehtävissä. Merkonomeja työskentelee monilla eri toimialoilla.

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa liiketalouden monipuolisissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa toimia suuntautumisen mukaan joko asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin ja toimiston työtehtävissä tai talous- ja palkkahallinnon tehtävissä. Työkenttä on laaja ja työllisyysnäkymät hyvät.

Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi. Kun olet hakeutunut opiskelijaksi, kartoitamme osaamisesi ja selvitämme sopivan etenemistavan yhdessä sinun ja työnantajasi kanssa.

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon perusteet ovat astuneet voimaan 1.8.2018.

Kaikille pakolliset tutkinnon osat 55 osp

 • Asiakaspalvelu 20 osp
 • Työyhteisössä toimiminen 15 osp
 • Tuloksellinen toiminta 20 osp

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 90 osp oman kiinnostuksen mukaan

 • Asiakkuuksien hoitaminen 30 osp
 • Finanssipalvelut 30 osp
 • Henkilöstön tukipalvelut 15 osp
 • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
 • Kirjanpito 30 osp
 • Laskutus ja reskontra 15 osp
 • Logistiikkapalvelut 15 osp
 • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp
 • Myynti 30 osp
 • Palkanlaskenta 30 osp
 • Palvelumuotoilu 15 osp
 • Projektissa toimiminen 15 osp
 • Tapahtumatuotanto 15 osp
 • Tilinpäätöskirjaukset 15 osp
 • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
 • Yrityksessä toimiminen 15 osp
 • Tutkinnon osan toisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Opinnot henkilökohtaistetaan. Koko tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin 1,5 vuotta.

Liiketoiminnan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Suoritettuasi kaikki tutkinnon osat hyväksytysti saat virallisen tutkintotodistuksen. Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea korkeakouluopintoihin.

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Omaehtoisen koulutuksen kaikki hakijat kutsutaan 9.8.2021 pidettävään infotilaisuuteen, kun hakemus on jätetty viimeistään 2.8.2021. Omaehtoisen koulutuksen käynnistävä orientaatiopäivä pidetään 24.8.2021

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso). Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Lisäksi koulutukseen valittavan tulee hallita perustaidot matematiikassa. 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
•    Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: