Ammatilliset perustutkinnot

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto tammikuu 2024

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 28 kuukautta
Pituus
n. 28 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto tammikuu 2024

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, avaa sinulle uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia työelämässä sekä antaa hyvän pohjan osaamisesi kehittämiselle. Merkonomi on liiketoiminnan osaaja, jolla on laaja peruskäsitys yritystoiminnan eri alueista. Saat myös varmuutta työn tekemiseen. Seuraava aloitus 29.1.2024

Merkonomi on liiketoiminnan taitaja

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) on sopiva tutkinto sinulle, jos työskentelet tai haluaisit tulevaisuudessa työskennellä  asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin tai taloushallinnon perustehtävissä. Merkonomeja työskentelee monilla eri toimialoilla.

Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammattitaitoa liiketalouden monipuolisissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut osaa toimia suuntautumisen mukaan joko asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin ja toimiston työtehtävissä tai talous- ja palkkahallinnon tehtävissä. Työkenttä on laaja ja työllisyysnäkymät hyvät.

Tutkinnossa osoitat osaamisesi näytöillä aidoissa työtilanteissa työpaikallasi tai omassa yrityksessäsi. Kun olet hakeutunut opiskelijaksi, kartoitamme osaamisesi ja selvitämme sopivan etenemistavan yhdessä sinun ja mahdollisen työnantajasi kanssa.

Tutkinnon rakenne

Liiketoiminnan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon perusteet ovat astuneet voimaan 1.8.2022

Kaikille pakolliset tutkinnon osat 55 osp

  • Asiakaspalvelu 20 osp
  • Työyhteisössä toimiminen 15 osp
  • Tuloksellinen toiminta 20 osp

Valinnaisia tutkinnon osia valitaan 90 osp oman kiinnostuksen mukaan

  • Asiakkuuksien hoitaminen 30 osp
  • Finanssipalvelut 30 osp
  • Henkilöstön tukipalvelut 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • Ilmastovastuullinen toiminta 15 osp
  • Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen 15 osp
  • Kirjanpito 30 osp
  • Laskutus ja reskontra 15 osp
  • Logistiikkapalvelut 15 osp
  • Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 30 osp
  • Myynti 30 osp
  • Palkanlaskenta 30 osp
  • Palvelumuotoilu 15 osp
  • Projektissa toimiminen 15 osp
  • Tapahtumatuotanto 15 osp
  • Tilinpäätöskirjaukset 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp
  • Tutkinnon osan toisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Opinnot henkilökohtaistetaan. Koko tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin 1,5 vuotta.

Liiketoiminnan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Suoritettuasi kaikki tutkinnon osat hyväksytysti saat virallisen tutkintotodistuksen. Tutkinto antaa kelpoisuuden hakea korkeakouluopintoihin.

Koulutus on mahdollista suorittaa joko oppisopimuskoulutuksena tai omaehtoisena koulutuksena.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä omalla työpaikalla. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta sekä verkko-opintoja. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna alalle soveltuva työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Omaehtoinen koulutus voi olla joko päätoimista tai sivutoimista ja se soveltuu niin työssäkäyvälle kuin työttömällekin. Omaehtoinen koulutus sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä koulutus- tai oppisopimuksella toteutettavia työelämäjaksoja. Päätoiminen opiskelija voi hakea Kelan opintotukea tai koulutusrahaston aikuiskoulutustukea. Työttömien työnhakijoiden kannattaa olla yhteydessä omaan TE-toimistoon ja sopia mahdollisuudesta opiskella työttömyystuella. Sivutoimisen opiskelu mahdollistaa työssäkäynnin opintojen ohella. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Koulutukseen hakijat kutsutaan sähköpostilla 15.1.2024 pidettävään hakupäivään, kun hakemus on jätetty viimeistään 10.1.2024. Hakupäivän alustava aikataulu on klo 9.30-14.00. Koulutuksen käynnistävä orientaatiopäivä pidetään 29.1.2024. Koulutukseen on 4 aloitusta vuodessa, hakupäivät tammi-, maalis-, elo- ja lokakuussa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B 2.1 tai vastaava taso). Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Lisäksi koulutukseen valittavan tulee hallita perustaidot matematiikassa. 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
•    Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto tammikuu 2024, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto tammikuu 2024? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu