Ammatillinen koulutus

Microsoft M365 -asiantuntija, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 7 kuukautta
Seuraava aloitus
12 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 7 kuukautta
Seuraava aloitus
12 helmikuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Microsoft M365 -asiantuntija, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Haluatko sijoittua sijoittua Service Desk- tai IT-asiantuntijan työtehtäviin, jotka liittyvät mm. pilvipohjaisten työasema- ja mobiililaiteympäristöjen vakiointiin, asentamiseen, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon sekä M365-sovelluspalveluiden hyödyntämiseen.

Koulutuksen tavoitteena on sijoittua Service Desk- tai IT-asiantuntijan työtehtäviin, jotka liittyvät mm. pilvipohjaisten työasema- ja mobiililaiteympäristöjen vakiointiin, asentamiseen, käyttöönottoon, hallintaan ja ylläpitoon sekä M365 sovelluspalveluiden hyödyntämiseen. Tehtävissä hyödynnetään Microsoftin tehokkaita ja tietoturvallisia pilvipohjaisia toimintamalleja, palveluja ja työkaluja. Tutustutaan mm. Azure AD/Entra ID, Intune, Autopilot, Power Platform, Powershell ja M365 hallintatekniikoihin. 

Osatutkintotavoitteisen koulutuksen tavoitteena on suorittaa tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon osa tai osia.

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa AZ-900: Microsoft Azure ja MS-900: Microsoft 365 Fundamentals sertifikaatit sekä opiskella Metropolian avoimen AMK:n verkko-opintoja.

Koulutus on suunnattu

Microsoft 365 asiantuntija -koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, joiden tavoitteena on laajentaa ammatillista osaamistaan pilviympäristöihin ja työllistyä koulutusta vastaaviin IT-alan asiantuntijatehtäviin. Yritykset ovat siirtyneet perinteisestä on-prem infrasta nykyaikaiseen cloud-based infraan, joten IT-asiantuntijoiden tulee osata Microsoftin modernin IT-infran pilvipohjaiset hallintatuotteet sekä hallita myös M365 palvelun sovelluksia.

Koulutus tarjoaa opiskelijoille uutta, monipuolista, työmarkkinoilla vaadittua pilvi- ja tietoturvaosaamista edistämään omaa työllistymistä. Koulutus on tarkoitettu työttömille, työttömyysuhan alaisille ja vastavalmistuneille, joilla on jo työelämäkokemusta alalta. Koulutukseen on mahdollista sisällyttää mukaan myös tukevaa suomen kieltä. Koulutukseen voivat hakeutua IT-tehtävissä työskennelleet tai harrastuneisuuden kautta hyvät tietotekniset valmiudet omaavat henkilöt. Hakijalla on mahdollisesti kokemusta ja osaamista tietojärjestelmien käyttöönoton ja ylläpidon tehtävistä, HelpDeskissä työskentelystä, työasemien, oheislaitteiden tai palvelimien ylläpitotehtävistä tai olet perehtynyt lähiverkon palvelujärjestelmiin.

Koulutus tarjoaa kohderyhmälle hyödyllistä, työmarkkinoilla kysyttyä osaamista ja tietoa edistämään omaa työllistymistä. Koulutukseen haetaan henkilöitä, jotka ovat valmiita sitoutumaan sekä ovat innokkaita ottamaan vastaan uusia haasteita ja kehittymään it-alalla. 

Sujuva suomen ja englannin kielen hallinta ovat työssä menestymisen edellytykset. Koulutus järjestetään pääasiassa suomen kielellä, osa opetuksesta ja materiaalit ovat englanniksi. Koulutukseen valittavien kielitaitotason tulee olla vähintään B 1.2.  

Tutkintokoulutuksen sisältö

Koulutuksen kokonaiskesto on noin 7 kuukautta, joista kontaktiopetuspäiviä/ ohjausta on 4 kuukautta, verkko-opintoja kuukauden ajan ja työelämässä oppimista tai työelämäprojektiin osallistumista kahden kuukauden ajan. 

Kontaktiopetuksen aiheita

 • Windows Server -toimialueympäristö 
 • Työasemaympäristön vakiointi ja hallinta
 • Powershell
 • Azure-perusteet
 • M365-ympäristön perustaminen ja hallinta
 • Azure AD/Entra ID, identiteettien hallinta
 • Teams-, sähköposti- ja Sharepoint-palveluiden hallinta
 • Intune laitehallinta, Autopilot
 • Power Platform
 • M365 Tietoturva, Defender, Zero Trust
 • Azure Virtual Desktop

Verkko-opetuksen aiheita henkilökohtaistetusti:

 • Microsoft Azure Fundamentals
 • Powershell
 • IT Service Management
 • M365-sovellukset
 • Google workspace
 • Sosiaalinen media
 • GDPR

Opiskelijaksi valinta

Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella. Haastatteluissa selvitetään mm. hakijan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun.

Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. 

Koulutukseen sisältyy kontaktiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työelämässä oppimista. Opetus toteutetaan arkipäivisin viitenä päivä viikossa Taitotalon tiloissa klo 9.00-15.00 välillä. 

Ryhmän koko on 18-20 opiskelijaa. 

Koulutuspaikka

Valimotie 8, Helsinki sekä työelämässä oppimisen yritys tai työnantaja.

Työvoimakoulutukseen hakeminen

Täytä koulutushakemus www.työmarkkinatori.fi  > Henkilöasiakkaat > TE-palveluiden Oma asiointi > Haussa oleva työvoimakoulutus > hakusanana koulutuksen numero 716867 tai jätä paperihakemus TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. Paperihakemuslomakkeen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.työmarkkinatori.fi > TE-palveluiden Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Opiskelijaksi valinta 

Esivalinta haastatteluihin suoritetaan hakemusten perusteella viikolla 3.

Haastattelut järjestetään viikoilla 3-5. Koulutuksen järjestäjä kutsuu etähaastatteluun valitut sähköpostitse viimeistään viikkoa ennen haastatteluaikaa. Haastattelut pidetään etähaastatteluna Teamsillä. Haastattelukutsun yhteydessä toimitetaan linkki Teams-kokoukseen sekä ohjeistukset etätapaamiseen liittymiseen. Haastattelun kesto on noin 30 minuuttia. 
Jos hakija ei ole TE-toimiston asiakkaana, toivomme hänen rekisteröitymistänsä TE-toimistoon työnhakijaksi ennen koulutukseen hakemista. 
Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Haku päättyy 11.1.2024

Opiskelijamaksu

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. 

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa Työ- ja elinkeinotoimiston valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, ma - to klo 9.00 - 17.00, pe klo 9.00 - 16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Microsoft M365 -asiantuntija, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 helmikuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Microsoft M365 -asiantuntija, tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu