Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
marker Hakuaika käynnissä
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto

Opit käyttämään työssäsi psykoedukaatiota, ottamaan haltuun erilaisia asiakkaan avun tarpeen kartoitusmenetelmiä ja tunnistamaan kriisintilanteen laukaisevia tekijöitä. Tämän lisäksi saat työvälineitä esimerkiksi kulttuuriseen haastatteluun sekä tietoa ihmiskaupan ilmiöstä Suomessa.  

Haluatko saada konkreettisia keinoja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kanssa työskentelyyn? Taitotalossa saat osaamista mielenterveyden ja päihdetyön ajankohtaisiin kysymyksiin sekä osaamista mielenterveys- ja päihdetyön menetelmistä. Saat tietoa ja opit myös hyödyntämään erilaisia digitaalisia työvälineitä mielenterveys- ja päihdetyössä. 

Koulutus sisältää lähi- ja etäopetusta, webinaareja ja opintokäyntejä sekä työssä oppimista. Lähipäivillä saat ajankohtaista tietoa muun muassa huumetilanteesta, huumeriippuvuudesta, vieroitus- ja korvaushoidosta, eri kulttuurien näkemyksistä mielenterveydestä ja päihdehoidosta sekä ihmiskaupasta ja sukupuolen moninaisuudesta.

Kun opiskelet Taitotalossa, voit suorittaa työssäoppimisen jaksoja myös ulkomailla. Pääset verkostoitumaan kansainvälisesti ja näin kartuttaa kansainvälisyysosaamistasi itsellesi kiinnostavassa mielenterveys- ja päihdetyön paikassa maailmalla. 

Tutkinnon rakenne

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisista osista (100 osp) ja kahdesta valinnaisesta osasta (yhteensä 50 osp).

Pakolliset tutkinnon osat, 100 osp

  • Ammatillisuuden toteuttaminen mielenterveys- ja päihdetyössä, 50 osp
  • Lähi- ja läheisverkostoissa toimiminen, 50 osp,

Valinnaiset tutkinnon osat, 50 osp

  • Digitaalisessa vuorovaikutuksessa toimiminen, 25 osp
  • Laajentuvassa yhteisössä toimiminen, 25 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmien käyttäminen, 25 os

Tästä löydät tietoa tutkinnonrakenteista.

Tutkintokoulutus

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Tutkinnon suorittaminen kestää noin 1–1,5 vuotta.

Voit suorittaa koko ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan. Tutkinnon tai tutkinnon osan voit suorittaa myös ilman koulutukseen osallistumista, jos sinulla on riittävä tutkintoon vaadittava osaaminen.

Taitotalossa voit suorittaa työpaikalla oppimisen jaksoja myös ulkomailla, ja näin kartuttaa kansainvälisyysosaamistasi.

Koulutus voidaan myös räätälöidä työyhteisölle.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen hakeutuvalle on eduksi aikaisemmat sosiaali- ja terveysalan opinnot, työkokemus alalta tai muulla tavoin hankittu osaaminen.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista määrätään Opetushallituksen määräyksessä "Opiskelijan terveydentilaa koskevat vaatimukset ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa". Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa.

Tutustu tarkemmin kelpoisuusehtoihin Sora-lainsäädäntö.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna sosiaali- ja terveysalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutuksen voi toteuttaa.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Oppisopimuksella 150 €. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Omaehtoisena koulutuksena 400 €. Lue lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Mikäli haluaa suorittaa vain yhden tutkinnon osan, on hinta 125 €.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: