Ammattitutkinnot

Nuohooja, talotekniikan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 1,5 vuotta
Pituus
n. 1,5 vuotta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Nuohooja, talotekniikan ammattitutkinto

Talotekniikan ammattitutkinnon suorittanut nuohooja (AT) osaa nuohota tulisijat ja savuhormit hyvää kädentaitoa osoittaen tehokkaasti, oikein ja siististi. Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet jo alalla.

Nuohooja tuntee alansa lainsäädännön, ohjeet sekä suositukset. Nuohoojana osaat neuvoa ja opastaa asiakkaita palamiseen, korvausilmaan, tulisijoihin ja savuhormeihin liittyvissä suunnittelu-, asennus-, käyttö- ja huoltoasioissa. Hallitset palonehkäisyn perusteet ja tunnet tärkeimmät kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuteen vaikuttavat tekijät sekä tunnistat puutteet ja riskit. Nuohooja (AT) suorittanut henkilö toimii palo- ja asumisturvallisuuden nuohousalan ammattilaisena joko itsenäisenä ammatinharjoittajana tai osana isompaa tiimiä.

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla päivittäisissä työtehtävissä. Teemme vahvaa yhteistyötä  Nuohousalan keskusliitto ry kanssa, tulisijojen ja savuhormien nuohous -kouluttajana toimii liiton edustaja. Tämän lisäksi opiskelija osallistuu henkilökohtaisesti suunnitellun aikataulun mukaisesti lähiopintoihin Taitotalossa sekä ohjattuun verkko- ja itseopiskeluun. Tutkintosuoritukset tehdään näytöin omien työtehtävien yhteydessä. Arvioinnin tekevät opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Tutkinnon rakenne

Sisältö vastaa Talotekniikan ammattitutkinnon nuohouksen osaamisalan tavoitteita.

Tutkintonimike on Nuohooja (AT)

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (100 osp)

  • Tulisijojen ja savuhormien nuohous, 50 osp
  • Kiinteistöjen palo- ja asumisturvallisuuden tarkkaileminen, 50 osp

Lisäksi valinnaisista tutkinnon osista (50 osp)

  • Ilmanvaihtojärjestelmien tasapainotus, 25 osp
  • Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistaminen, 25 osp

Henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassa voidaan valita myös tutkinnonosia Talotekniikan ammattitutkinnon muistakin osaamisaloilta

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä

Tutkintokoulutus

Koulutuksen alussa opiskelijalle tehdään henkilökohtaisen opiskelusuunnitelma ja varmistetaan ammattitutkinnon soveltuvuus. Opiskeluaika ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti.

Opiskelijaksi soveltuminen

Soveltuvuus alalle ja edellytykset suorittaa tutkinto. Hakijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto sekä riittävä suomen kielen taso. Opiskelijalla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Tutkinnon suorittaakseen hakijalla tulee olla työpaikassa mahdollisuus tehdä alan tutkintoon liittyviä monipuolisia työtehtäviä.

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Oppisopimuskoulutuksen opiskelijamaksu opiskelijalle on 320 €. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Paikkoja on rajoitetusti. Yritykselle oppisopimus on maksuton. Katso lisää oppisopimuksesta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nuohooja, talotekniikan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nuohooja, talotekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu