Ammatillinen koulutus

Painelaitteiden käyttö ja käytön valvonta

Taitotalo, paikassa Vantaa
Pituus
2 päivää
Hinta
1 490 EUR
Seuraava aloitus
13 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 päivää
Hinta
1 490 EUR
Seuraava aloitus
13 maaliskuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Painelaitteiden käyttö ja käytön valvonta

Käytön valvojan tehtävänä on mm. henkilökohtaisesti valvoa painelaitteen käyttöä ja kuntoa sekä pitää omistaja tietoisena olennaisista painelaitteen käyttöön ja kuntoon liittyvistä seikoista. Hänen tulee varmistua, että laitteita käyttävä henkilökunta tuntee niiden toiminnan, käyttöohjeet ja turvallisuussäännökset.

Painelaitteen määräaikaistarkastuksissa tarkastetaan, että käytön valvojalla, varavalvojilla ja käyttäjillä on riittävä pätevyys ja asiantuntemus tehtäviensä hoitamiseen. Painelaitteen käytön valvojilta edellytetään painelaitealan lainsäädännön tuntemusta sekä painelaitteen rakennetta, käyttöä ja kunnossapitoa koskevaa osaamista. Voimassa olevat säädökset edellyttävät, että painelaitteelle on nimettävä käytön valvojan lisäksi yksi tai useampi käytön varavalvoja. Nimetty varavalvoja toimii käytönvalvojana, kun varsinainen käytönvalvoja on estynyt hoitamasta tehtäviään mm. kesäloman tai sairasloman aikana.

Tämä seminaari on yksi tapa hankkia vaadittava säädöstuntemus, sillä koulutus sisältää tärkeimmät tiedot painelaitteisiin niiden elinkaaren aikana liittyvistä vastuista, velvoitteista ja turvallisuustekijöistä. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen painelaitesäädöskokeeseen. Käytön valvojan painelaitesäädöstutkintosertifikaatin on saanut yli 1 300 henkilöä.

Koulutuksesta hyötyvät

Teollisuuden ja voimalaitosten painelaitteiden käytön valvojat ja varavalvojat, kunnossapitäjät ja suunnittelijat sekä painelaitteiden kanssa työskentelevät.
 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Painelaitteiden käyttö ja käytön valvonta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

13 maaliskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Vantaa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Painelaitteiden käyttö ja käytön valvonta? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu