Erikoisammattitutkinnot

Palvelumuotoilu

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 7 kuukautta
Pituus
n. 7 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Palvelumuotoilu

Palvelumuotoilu antaa prosessin ja menetelmät palveluiden (ulkoisten ja sisäisten), asiakas- ja työntekijäkokemuksen, tuotteiden ja toimintamallien kehittämiseen ja innovointiin. Palvelumuotoilussa on kyse asiakastarpeiden ja liiketoiminnan yhdistämisestä. Koulutuksen aikana suoritat Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä -tutkinnon osan.

Koulutuksessa otat haltuun palvelumuotoilun prosessin sekä menetelmät, joita osaat käyttää ja soveltaa välittömästi kehittääksesi parempia palveluita, toimintamalleja ja tuotteita.

Opit käytännössä hyödyntämään palvelumuotoilun prosessia ja menetelmiä palveluiden, tuotteiden ja toimintamallien, asiakaskokemuksen ja työntekijäkokemuksen kehittämisessä. Palvelumuotoiluun sisältyy osallistavia menetelmiä ja työkaluja, joita hyödyntämällä saat asiakkaan ja käyttäjän tarpeet ja toiveet näkyväksi ja yhdistettyä ne organisaation ja liiketoiminnan tarpeiden kanssa. 

Palvelumuotoilussa yhdistetään asiakastarpeet ja organisaation liiketoiminta kokonaisuudeksi, joka tuottaa molemmille lisäarvoa. Jokainen markkinoinnin, myynnin, sisäisten tai ulkoisten palveluiden parissa työskentelevä kehittäjä voi hyötyä palvelumuotoilusta, alasta ja asemasta riippumatta.

Koulutuksessa tutkit asiakkaita ja käyttäjiä, markkinoita ja liiketoimintaympäristöä. Näiden perusteella hahmotat tarpeen kehitettävälle palvelulle, jota kehität yhdessä asiakkaiden, kollegojen ja sidosryhmien kanssa.

Blogi: Palvelumuotoilu kuuluu kaikille

Kenelle osatutkinto sopii?

Soveltuu ulkoisten ja sisäisten palvelujen tai tuotteiden kehittäjille, liiketoiminnan tai markkinoinnin kehittäjille. Koulutus ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai koulutusta palvelumuotoilusta. Jos olet opiskellut perusteet ja soveltanut menetelmiä käytännössä, on tämä koulutus silloin oiva hetki ottaa prosessi ja menetelmät ammattimaiseen käyttöön.

Opiskelijoiden kokemuksia

 Tästä pääset lukemaan tarinan, mihin ja miten Johanna hyödynsi koulutusta 

 

Osatutkinnon toteutus ja ohjelma

Koulutusillat ovat työpajatyyppisiä toteutuksia, joissa harjoitellaan ja kokeillaan erilaisia menetelmiä palvelumuotoilun prosessin mukaisesti sekä hyödynnetään käytännön esimerkkejä ja osallistujien kokemuksia ja osaamista.  

Suoritat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osan Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä. Tutkinnon osa suoritetaan näyttämällä tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen käytännössä. Osallistujan suunnittelema ja toteuttama palvelumuotoiluprojekti toimii henkilökohtaisena osaamisen näyttönä. Taitotalon palvelumuotoilun kouluttajilta saat henkilökohtaisia käytännön vinkkejä ja sparrausapua sinun oman palvelumuotoiluprojektin suunnitteluun ja toteutukseen.  

 

Koulutus toteutetaan etätoteutuksena Teamsilla, iltaisin klo 16.30-20.00.

 

 

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

150 € oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena.

Hakeudu viimeistään 1.2.2024.

Jokaisen hakeutujan kanssa käydään henkilökohtainen haastattelu. Soveltuvat hakijat valitaan hakeutumisjärjestyksessä, ja opiskelijaksi valittujen kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opiskelupaikkoja on rajoitetusti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palvelumuotoilu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelumuotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu