Erikoisammattitutkinnot
Ei arviointeja

Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä

Taitotalo, Verkossa
Pituus
n. 4 kuukautta
Pituus
n. 4 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä

Palvelumuotoilu antaa prosessin ja menetelmät palveluiden kehittämiseen ja innovointiin. Palvelumuotoilussa on kyse asiakastarpeiden ja liiketoiminnan yhdistämisestä. Palvelumuotoilu kuuluu kaikille. Se ei ole kehittäjien ja muotoilijoiden yksinoikeus. Koulutuksen aikana suoritat Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä -tutkinnon osan.

Koulutuksessa otat haltuun palvelumuotoilun prosessin ja tarvittavat käytännön menetelmät kehittääksesi parempia palveluita.

Opit käytännössä hyödyntämään palvelumuotoilun prosessia ja menetelmiä palveluiden, tuotteiden ja toimintamallien kehittämisessä. Palvelumuotoiluun sisältyy osallistavia menetelmiä ja työkaluja, joita hyödyntämällä saat asiakkaan ja käyttäjän tarpeet ja toiveet näkyväksi ja yhdistettyä ne organisaation ja liiketoiminnan tarpeiden kanssa. 

Palvelumuotoilussa yhdistetään asiakastarpeet ja organisaation liiketoiminta kokonaisuudeksi, joka tuottaa molemmille lisäarvoa. Jokainen markkinoinnin, myynnin, sisäisten tai ulkoisten palveluiden parissa työskentelevä kehittäjä voi hyötyä palvelumuotoilusta, alasta ja asemasta riippumatta.

Koulutuksessa tutkit asiakkaita ja käyttäjiä, markkinoita ja liiketoimintaympäristöä. Näiden perusteella hahmotat tarpeen kehitettävälle palvelulle, jota kehität yhdessä asiakkaiden, kollegojen ja sidosryhmien kanssa.

Katso blogi Palvelumuotoilu kuuluu kaikille

Tutkintokoulutus

Kohderyhmä

Soveltuu ulkoisten ja sisäisten palvelujen tai tuotteiden kehittäjille, liiketoiminnan tai markkinoinnin kehittäjille. Koulutus ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai koulutusta palvelumuotoilusta. Jos olet opiskellut perusteet ja soveltanut menetelmiä käytännössä, on tämä koulutus silloin oiva hetki ottaa prosessi ja menetelmät ammattimaiseen käyttöön. 

Ohjelma

Koulutus toteutetaan etätoteutuksena Teamsilla viitenä iltana klo 16.30-20.00.

  • 20.9.2023 Orientaatio, palvelumuotoilun periaatteet ja palvelun markkinoiden kartoittaminen sekä tarpeen yhdistäminen organisaation tavoitteisiin
  • 4.10.2023 Palvelumuotoilun prosessi, asiakasymmärrys ja asiakaskokemus
  • 2.11.2023 Palvelumuotoilun menetelmien harjoittelu 1  
  • 16.11.2023 Palvelumuotoilun menetelmien harjoittelu 2
  • 7.12.2023 Väliseminaari - jaetaan osallistujien kesken vinkkejä ja kokemuksia palveluiden kehittämisestä, palvelumuotoilutyön suunnittelusta ja toteutuksesta
  • vko 22/23/24 Palvelumuotoilutöiden esittelyt ja arvioinnit

Toteutus

Koulutusillat ovat työpajatyyppisiä toteutuksia, joissa harjoitellaan ja kokeillaan erilaisia menetelmiä palvelumuotoilun prosessin mukaisesti sekä hyödynnetään käytännön esimerkkejä ja osallistujien kokemuksia ja osaamista.  

Suoritat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta tutkinnon osan Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä. Tutkinnon osa suoritetaan näyttämällä tutkinnon perusteissa vaadittava osaaminen käytännössä. Osallistujan suunnittelema ja toteuttama palvelumuotoiluprojekti toimii henkilökohtaisena osaamisen näyttönä. Taitotalon palvelumuotoilun kouluttajilta saat henkilökohtaisia käytännön vinkkejä ja sparrausapua sinun oman palvelumuotoiluprojektin suunnitteluun ja toteutukseen.  

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

150 € oppisopimuksella tai omaehtoisena koulutuksena.

Hakeudu syksyn toteutukseen viimeistään 10.9.2023.

Jokaisen hakeutujan kanssa käydään henkilökohtainen haastattelu. Soveltuvat hakijat valitaan hakeutumisjärjestyksessä, ja opiskelijaksi valittujen kanssa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opiskelupaikkoja on rajoitetusti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu