Sivuston käyttötapa: Mobiili

Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot

Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus toteutetaan poikkeustilanteen aikana etäkoulutuksena. Lähiopetusta vaativat osat järjestetään myöhempänä ajankohtana.

Koulutuksen tavoite on, että sen jälkeen suoritat Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkintokoulutuksessa opit

•    toimimaan ohjelmoijana peliprojekteissa
•    suunnittelemaan pelien toiminnallisuutta
•    ohjelmoimaan 2D- ja 3D-pelejä
•    käyttämään pelimoottoreita
•    3D-mallinnuksen perusteita
•    tekoälyn ja datankäsittelyn perusteita pelituotannoissa
•    pelien testausta
•    web-ohjelmointia
•    tuntemaan suomalaista pelialaa, pelillistämisen mahdollisuuksia sekä peliprojekteissa työskentelyä.

Tutkinnon rakenne

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto suoritetaan osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen näytöin aidoissa työtehtävissä työ- tai harjoittelupaikassa. Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinto-opiskelijan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Tutkinnon pakollisia osia ovat

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät, 25 osp
  • Ohjelmointi, 45 osp
  • Ohjelmistokehittäjänä toimiminen, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, jotka palvelevat peliohjelmoijan opintopolkua ovat (vähintään 30osp)

  • Pelituotteen tekeminen (media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta), 15 osp
  • Digitaalisen median mallinnus ja tulostus, 15 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp

Perustutkintoihin sisältyy myös pakollisena yhteisiä tutkinnonosia, joiden laajuus on 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat ovat

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11osp
  • Matemaattis- ja luonnontieteellinen osaaminen, 6osp
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9osp
  • Valinnaiset osaamistavoitteet, 9osp

Tutkinnon perusteet

Tutkintokoulutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja mahdollisen työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti verkkopainotteisena monimuoto-opiskeluna, joka sisältää yksilöllisen suunnitelman mukaisesti lähiopetusta noin 3 kertaa viikossa.

Tavoitteena on verkostoitunut ja aktiivinen tapa opiskella. Arvioitu työmäärä on noin 30-40 h/viikko. Koulutukseen liitetään tarpeen mukaan kartoituksia, lähiopetusta, etätehtäviä, verkko-opiskelua ja työssäoppimista. Opiskelussa käytetään mm. Taitotalon WebOpe -verkkokoulua, Taitotalon verkko-oppimisympäristöä sekä hyödynnetään sosiaalista mediaa. Opiskelun aikana perehdytään myös ammattikirjallisuuteen ja verkko-opetusmateriaaleihin. Keskeinen osa opintoja ovat peliprojektit, joita tehdään yhteistyössä grafiikan opiskelijoiden kanssa.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinnon voi suorittaa ilman valmistavaa koulutusta osoittamalla tutkinnon perusteissa vaadittava ammattitaito suoraan näytöin.

Tutkinnon suorittanut saa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin sekä voi suorittaa ICT-alan ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen vaikuttaa tutkintokoulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamispolku ja -aika ovat yksilöllisiä – keskimääräinen kesto noin 2 vuotta.

Lue lisää tutkinnon suorittamisesta Taitotalossa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Oletko kiinnostunut ohjelmoinnista? Pelaatko paljon? Haluatko oppia ohjelmoimaan parempia pelejä? Koulutuksessa voit yhdistää taitosi ja toteuttaa luovaa ajattelua ja innovaatioita.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet tai olet hakeutumassa pelialalle sekä olet suorittanut peruskoulun tai ylioppilastutkinnon. Sinulta edellytetään hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista sekä englannin kielen osaamista. Hyvät tietotekniikan perustaidot katsotaan eduksi.

Koulutus soveltuu muun muassa seuraavissa tehtävissä työskenteleville tai näihin tehtäviin aikoville:
•    2D-peliohjelmoija
•    3D-peliohjelmoija
•    pelitestaaja
Testaa soveltuvuutesi koulutukseen suorittamalla Taitotalon avoimen pelialan verkkokurssi

Koulutusmuoto ja opiskelijamaksu

Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.
•    Omaehtoinen ammatillinen koulutus on valtionosuusjärjestelmän puitteissa opiskelijalle maksuton. Paikkoja on rajoitetusti.
•    Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Molemmissa rahoitusmuodoissa opiskelijat kustantavat mahdolliset oppikirjansa itse. Omaehtoinen aikuiskoulutus kuuluu Kelan opintotuen piiriin.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta – kysy paikkoja oman alueesi oppisopimustoimistolta.

Seuraava omaehtoinen toteutus alkaa aikaisintaan loka-marraskuussa 2021, ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta opiskelijaksi antaa kouluttaja Maarit Tourunen, maarit.tourunen@taitotalo.fi, 020 746 1459.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Peliohjelmoija, ohjelmistokehittäjä, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: