Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatillinen koulutus
Ei arviointeja

Rakennusmaalari, pintakäsittelyalan perustutkinnon osa

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 8 kuukautta
Seuraava aloitus
8 elokuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 8 kuukautta
Seuraava aloitus
8 elokuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Rakennusmaalari, pintakäsittelyalan perustutkinnon osa

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä rakennusmaalariksi ja antaa opiskelijalle valmiudet suorittaa tutkinnon osa tai osia pintakäsittelyalan perustutkinnosta.

Saat koulutuksessa perusvalmiudet työskennellä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä ja asiakaslähtöisesti pintakäsittelyalan monipuolisissa, erilaisissa asiakaskohteissa ja työtehtävissä. Koulutuksen jälkeen kykenet lisäksi itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, taloudellisuuden, työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen.

Koulutuksen sisältö muodostuu pintakäsittelyalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Koulutuksen aikana opiskelet sovittuja työtehtäviä teoriassa, käytännössä ja työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla. Koulutuksella  hankit sellaiset tiedot ja taidot, että pystyt osaamisesi puolesta työllistymään alan työtehtäviin.

Tutkintokoulutuksen sisältö

Koulutus sisältää esimerkiksi seuraavia aiheita:

  • lattianpäällysteiden uusiminen
  • rakennuspintojen ruiskumaalaus
  • tapetointi
  • uudisrakennus- ja korjausmaalaus

Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta.

Koulutuksen kesto määräytyy koulutuksen alussa laaditun henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Suunnitelmassa otetaan huomioon aikaisemmin hankittu osaaminen ja työkokemuksen pituus.

Tutkintokoulutus

Koulutus kestää noin 8 kuukautta. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 7.30–14.00. Työssäoppimisjakso suoritetaan työmailla, joissa noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työssäoppimisjakso edellyttää liikkumista pääkaupunkiseudulla. Koulutukseen kuuluu loma 23.12.2023-7.1.2024. 

Pintakäsittelyalan perustutkinto on mahdollista suorittaa kokonaisuudessa tämän koulutuksen jälkeen oppisopimuksella työllistävässä yrityksessä.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu pintakäsittelyalasta kiinnostuneille tai pitkäaikaistyöttömille, joilla voi olla jo pintakäsittelyalan työkokemusta (rakennusmaalaus), tai alalle tuleville ammatinvaihtajille. Koulutus sopii erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja suomen kielen taitoa.

Sinulla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei allergioita, ei korkeanpaikankammoa. Suomen kielen taitosi tulee olla tasoa B1.1. Sinulla tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on sinulle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi, sekä www.facebook.com/koulutusneuvonta tai nettisivuilta https://www.te-palvelut.fi/nain-asioit-kanssamme/te-palvelut/puhelinpalvelut/puhelin-koulutusneuvonta, jossa chat-palvelu ma-pe 9-16.

Hakeminen

Haku koulutukseen päättyy 9.6.2023. Koulutuksen numero on 708334.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa. Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu kouluttajalta sähköpostilla ja puhelimitse.. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Hae koulutukseen täyttämällä sähköinen hakemus. Hakemuksen pääset täyttämään sivun alalaidassa olevan Hae tähän koulutukseen -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Valintojen seuraaminen:

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.te-palvelut.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

TERVEYSTURVALLISUUS
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

 

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusmaalari, pintakäsittelyalan perustutkinnon osa, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

8 elokuuta, 2023

  • Lähiopetus
  • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusmaalari, pintakäsittelyalan perustutkinnon osa? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu