Ammattitutkinnot

Toimitilahuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 12 kuukautta
Pituus
n. 12 kuukautta
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Toimitilahuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa. Tutkintonimike on toimitilahuoltaja (AT). Tutkinto on nyt myös mahdollista suorittaa ohjattuna verkkokoulutuksena. Koulutukseen on jatkuva haku.

Tutustu toimitilahuoltajan työpäivään tästä linkistä

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat elintarviketeollisuuslaitokset, erityiskohteet, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kulttuurihistorialliset kohteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja varmistamme ammattitutkinnon soveltuvuuden sinulle.

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla päivittäisissä työtehtävissä. Tämän lisäksi osallistut sinulle suunnitellun aikataulun mukaisesti lähiopintoihin Taitotalossa sekä ohjattuun verkko- ja itseopiskeluun. Tutkinto on myös mahdollista suorittaa ohjattuna verkkokoulutuksena, paikkakunnasta riippumatta.

Tutkinnon suoritukset teet näytöin omien työtehtäviesi yhteydessä. Näytössä arvioidaan miten hyvin osaat työtehtävät suorittaa. Arvioinnin tekevät opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Tutkinnon voit suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaamisesi todetaan riittäväksi.

Tutkinnon rakenne

Tutkinto (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta. 
Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp

Yhdestä osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta.
Ylläpitosiivous, 45 osp

Valinnaisista tutkinnon osista, esimerkiksi
Perussiivouspalvelut 30 osp
Elintarviketeollisuuslaitosten puhtauspalvelut, 30 osp
Kauppakeskusten ja myymälätilojen puhtauspalvelut 30 ops
Liikennevälineiden puhtauspalvelut 30 osp
Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut, 30 osp
Työhön opastaminen, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
Uima - allas ja kylpylätilojen puhtauspalvelut, 30 osp
Ympäristönhuoltopalvelut, 30 osp

Tutustu tarkemmin tutkinnon perusteisiin tästä.

Tutkintokoulutus

Keskimääräinen kesto noin 1 vuosi. Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.

Koko tutkinnon sijasta voit myös suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia (osatutkinto).

Lisätietoa ammatillisten tutkintojen suorittamisesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla. Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työ- tai harjoittelupaikassa mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä.

Hakijana sinulta edellytetään puhtausalan peruskoulutusta tai monipuolista työkokemusta toimitilahuoltajan tehtävistä.

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista.

Koulutusmuoto

Oppisopimuskoulutukseen tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Lisätietoa oppisopimuksesta.

Jos sinulle ei voida solmia oppisopimusta, voit suorittaa tutkinnon ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa maksat opiskelumaksun 400 euroa itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Lisätietoa omaehtoisesta koulutuksesta.

Opiskelijamaksu

1.1.2024 alkaen tehdyissä oppi- ja koulutussopimuksissa, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, koko tutkinnon suorittamisen opiskelijamaksu on 50 euroa (alv 0 %).  

Työnantajalla on mahdollisuus korvata opiskelijamaksu opiskelijalle verovapaasti (Verohallinnon ohje: ”työnantaja voi verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan).”​ 

Tutkinnosta on mahdollisuus suorittaa myös osatutkintoja. Osatutkinnon opiskelijamaksu on 1.1.2024 alkaen 0 euroa (alv 0 %).  

Opiskelijamaksu maksetaan 1 erässä opintojen alkaessa. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Toimitilahuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimitilahuoltaja (AT), puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu