Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatillinen koulutus
Ei arviointeja

Työmaa-assistentin koulutus

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 6 kuukautta
Seuraava aloitus
12 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
n. 6 kuukautta
Seuraava aloitus
12 syyskuuta, 2023 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Työmaa-assistentin koulutus

Koulutus parantaa työllistymismahdollisuuksiasi työmaa-assistentiksi rakennusalan työnjohdon avuksi. Koulutuksessa perehdyt monipuolisesti rakennustyömaan projekti- ja toimistotöihin.

Koulutuksen käytyäsi ymmärrät taloudellisuuden, raportoinnin, asiakaspalvelun ja työturvallisuuden merkityksen rakennusalalla. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa tai osia.

Työmaa-assistentti on uusi ammattinimike, johon ei ole aiemmin ollut koulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutus muodostuu rakennusalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisenkehittämissuunnitelman mukaan. Koulutukseen sisältyy teoriaosuuksia sekä työelämässä tapahtuva oppimisjakso. Saat valmiudet työllistyä alan työtehtäviin.

Koulutuksen teoriajakso sisältää muun muassa

 • EA1-korttikoulutus
 • projektitoiminnan pääpiirteet
 • rakennushankkeen logistiikka, hankinnat
 • rakennustuotannon toimintaympäristö, työmaakäytännöt
 • sopimustekniikan perusteiden ymmärtäminen
 • taloushallinto tarvittavilta osin
 • tietotekniikka
 • työehtoasiat
 • työmaan raportointi, henkilötietojen hallinnointi
 • työturvallisuuskorttikoulutus
 • tulityökorttikoulutus
 • työturvallisuuskäytänteet, kulunvalvonta
 • viestintä eri viranomaistahoille, yhteydenpito, asiakaspalvelu

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusta, etäopetusta ja työelämässä tapahtuvan oppimisjakson. 

Tutkintokoulutus

Koulutus kestää noin 5,5 kuukautta. Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Ammatilliseen koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista (työpaikalla tapahtuvaa koulutusta). Lähiopetusjakso toteutetaan arkipäivisin klo 8.00 - 14.30. 

Työelämässä tapahtuva työssäoppimisjakso suoritetaan rakennusalan yrityksissä. Yrityksissä ja työmailla noudatetaan työssäoppimispaikan työaikoja. Työelämässä tapahtuva oppimisjakso suoritetaan eri rakennuskohteiden työmaatoimistoissa.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelijaksi soveltuvat

Koulutukseen voivat hakeutua työttömät tai työttömyysuhan alaiset, yritteliäät henkilöt, joilla on hyvä palveluasenne ja kyky itsenäiseen työskentelyyn erilaisissa työympäristöissä. Kiinteistö- tai rakennusalan kokemus lasketaan eduksi. Työ edellyttää organisointitaitoja, tarkkuutta, tietotekniikan perusteiden hallintaa, yhteistyökykyä ja halukkuutta oppia uutta.

Opiskelijaksi valittavalla tulee olla hyvä motivaatio ja kiinnostus työskentelyyn rakennusalalla. Alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä.

Suomen kielen osaaminen tulee olla hyvä, odotamme hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Valintaan vaikuttavat opiskelijan työelämävalmiudet sekä kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon valtionosuusrahoitteinen koulutus on sinulle maksutonta.

Koulutuksen aikaiset etuudet:

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelimitse p. 0295 020 702 ma-pe klo 9–16.15 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta tai Chat -palvelusta ma-pe klo 9-16 Koulutusneuvonta - Henkilöasiakkaan neuvontapalvelut - Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi).

 

Hakeminen

Haku käynnistyy 11.4.2023.

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille, työttömyysuhan alaisille tai toistaiseksi lomautetuille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa.

Koulutukseen haetaan täyttämällä sähköinen koulutushakemus: www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakkaat > Haussa oleva työvoimakoulutus > Kirjoita sanahaku kohtaan koulutuksen nimi tai numero 713055.  Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä 11.8.2023. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Perustele hakemukseesi huolella miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella valitaan osa hakijoista valintakokeeseen/haastatteluun. Valintakokeeseen tulee erillinen kutsu sähköpostilla.

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §). 

 

Valintojen seuraaminen

Valintojen etenemistä voit seurata koulutusvalintojen jälkeen sähköisen asioinnin kautta (www.tyomarkkinatori.fi -> sähköinen asiointi -> työvoimakoulutus -> koulutushakemusteni tilanne).

Terveysturvallisuus
Opetus järjestetään lähiopetuksena. Jos koronatilanne vaatii, voidaan koulutuksen toteutustapaa joutua muuttamaan.

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Työmaa-assistentin koulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

12 syyskuuta, 2023

 • Lähiopetus
 • Helsinki

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Työmaa-assistentin koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu