Ammattitutkinnot
Ei arviointeja

Verkkokauppamestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Taitotalo, paikassa Helsinki
Pituus
n. 15 kuukautta
Pituus
n. 15 kuukautta
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Verkkokauppamestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Nykypäivän ammatilliset tarpeet painottuvat media-alalla digitalisaation myötä tekniseen osaamiseen. Koulutuksessa kehityt verkkopalveluiden, etenkin verkkokauppatoiminnan, asiantuntijaksi teknisesti ja visuaalisesti. Tämä koulutus vie digitalisaation keskukseen opeissaan sekä käytettävissä digitaalisissa järjestelmissä ja alustoissa.

Vahvista verkkopalveluiden teknistä osaamistasi suorittamalla tutkinto

Ammattitutkinto sopii sinulle, mikäli sinulla on jo alan osaamista, olet kiinnostunut verkkoliiketoiminnan osa-alueista ja haluat opetella suunnittelemaan ja toteuttamaan näyttäviä verkkopalveluita, kuten verkkokaupan. Ammattitutkinnossa tärkeää on oppisopimuspaikka, jossa voit kehittää yrityksen verkkopalveluita koulutuksessa oppimillasi tavoilla. Koulutuksessa kehityt ja kehität yrityksen verkkopalveluita koulutuksen läpi kestävässä omassa projektissasi. Oman projektisi valinnassa ja ohjaamisessa sinua tukevat vastuukouluttaja sekä tekniset asiantuntijat.

Tutkintokoulutus

Koulutus koostuu henkilökohtaistamisesta riippuen maksimissaan 26 koulutuspäivästä, ohjauksesta sekä oman projektin toteuttamisesta oppisopimustyöpaikassa. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta ja tutkinnon suorittaminen todennetaan näyttötilaisuudessa. Koulutuspäivät sijoittuvat kalenteriin siten, että päiviä on yksi (1) tai kaksi (2) perättäistä päivää noin kahden viikon välein. Suureen osaan koulutuspäivistä on mahdollista osallistua myös etänä. 

Koulutukseen sisältyy muun muassa seuraavia aiheita:

 • Strateginen media-alan työskentely sekä lainsäädäntö
 • Projektinhallinta
 • Digitaalinen myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu
 • Kuvien ja videon käsittely
 • Verkkojulkaiseminen ja palvelumuotoilu
 • Wordpress-julkaisualusta ja sen tekninen toteutus
 • Erilaisten verkkokauppasovellusten tekninen toteutus
 • Hakukoneoptimointi ja analytiikkatyökalut

Tutkinnon rakenne

Media-alan ammattitutkinto muodostuu audiovisuaalisen osaamisalan pakollisista tutkinnonosista (70 osp) ja valinnaisista tutkinnonosista (80 osp). Yhteensä ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

 • Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
 • Audiovisuaalisten tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset osat

 • Verkkopalvelun suunnittelu, 50 osp
 • Verkkopalvelun toteuttaminen, 30 osp

Media-alan ammattitutkinnon perusteet

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos työskentelet tai sinulla on mahdollisuus saada oppisopimuspaikka työpaikassa, jossa verkkoliiketoiminnan kehittäminen on sinulle mahdollista digitaalista verkkopalvelua kehittämällä. Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, sillä koulutus on suomenkielinen. Lisäksi englannin kielen osaaminen on suositeltavaa, sillä useissa järjestelmissä käyttökieli on englanti.

Jokainen hakuun pätevä koulutuksesta kiinnostunut saa ennakkokyselyn sekä hänet haastatellaan etukäteen soveltuvuuden tarkistamiseksi. Ennakkokysely lähetetään sähköpostitse hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Opiskelijamaksu

Koulutus toteutetaan oppisopimuksena, jolloin tarvitset alan työnanatajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Koulutuksen opiskelijamaksu on 440 €. Katso lisää oppisopimuksesta.

Koulutus voidaan toteuttaa myös omaehtoisena koulutuksena, jolloin opiskelumaksu on myös 440 €. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta. Omaehtoisen koulutuksen yhteydessä on mahdollista solmia koulutussopimus, joka on palkaton työelämässä oppimisen jakso. Opiskelijalla ei tällöin ole työsuhteessa työnantajaan.

Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. 

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Tutustu myös Verkkoliiketoiminnan mestari

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Verkkokauppamestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Verkkokauppamestari, media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Taitotalo
Valimotie 8
00380 Helsinki

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...

Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu