Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Applied Physics (MSc) | päiväopinnot

Tallinn University of Technology (TalTech)
Yhteenveto
2 vuotta
englanti
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Tallinna
Maisteriohjelmat
Tallinn University of Technology (TalTech)

Applied Physics (MSc) | päiväopinnot

Koulutusohjelma on suunnattu niille, jotka ovat kiinnostuneita innovatiivisesta insinöörityöstä tutkimusintensiivisissä yrityksissä. Tämä poikkitieteellinen koulutusohjelma kuroo umpeen teoreettisen tieteen ja käytännön insinöörityön välistä kuilua yhdistämällä tekniikkaa, fysiikkaa, matematiikkaa, merentutkimusta ja ilmakehän fysiikkaa.

Miksi tämä ohjelma?

 • Pääset käyttämään moderneja laboratorioita, joissa kehitetään mm. aurinkokennoja ja puolijohdemateriaaleja.
 • Ekonofysiikkaan suuntautuvilla on mahdollisuus työharjoitteluun Swedbankilla.
 • TalTech tekee yhteistyötä kansallisen kemiallisen fysiikan ja biofysiikan laitoksen kanssa (National Institute of Chemical Physics and Biophysics), jonne tieteellisestä tutkimuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita työstämään diplomitöitään.
 • Voit tulla mukaan TalTechin Salme-tutkimusalukselle tekemään mittauksia Itämerellä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä yhteistyötä kansallisen ilmatieteenlaitoksen kanssa ja hyödyntää heidän dataansa tutkimusanalyyseissä.
 • Teoreettisten opintojen yhteydessä harjoittelet meri-, sää- ja ilmamallinnusta, joissa teet analyyttisia ja numeerisia mallinnuksia kiertovirtauksista, aalloista ja biokemiasta.
 • Jos osallistut Itämeren alueellisten meriparametrien tiedonkeruumenetelmien kehittämiseen, pääset hyödyntämään Euroopan Avaruusjärjestön satelliittikuvia.
 • Opit käyttämään operatiivisia palveluja, joilla ennustetaan ja seurataan sää- ja meri-ilmiöitä.

Suutautumislinjat

Physics and Mathematics

Erityisesti tutkimusintensiivisillä toimialoilla työskentelevät insinöörit tarvitsevat suuntautumislinjalla käsiteltäviä aiheita: tieteellinen laskenta, matemaattinen mallinnus, jatkuvan aineen mekaniikka ja kvanttimekaniikka. Voit valita kursseja kattavasta valikoimasta teoreettisia ja käytännönläheisiä aiheita, kuten sovellettu matematiikka, tietokonesimulaatiot, kokeellinen kiinteän olomuodon fysiikka, turbulenssi ja hiukkasfysiikka.

Oceanography and Meteorology

Suuntautumislinjan tavoitteena on antaa perusteellinen ja laaja käsitys ilmakehän, vesikehän ja Maapallon ilmaston fysikaalisista menetelmistä. Tutustut luonnontieteiden nykyaikaisiin menetelmiin, kuten havainnointilaitteisiin ja -verkostoihin, kaukohavainnointiin ja numeeriseen mallintamiseen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus opiskella ympäristöbiologiaa ja kemiaa täydentäviä tieteenaloja, jotka antavat valmiudet tehdä monitieteistä tutkimusta.

Koulutusohjelmasta saat tarvittavat taidot kohdata ympäristöhaasteita ympäri maailmaa (ilmastonmuutos, radikaalit sääilmiöt, rehevöityminen, vesien happamoituminen, rannikkoalueiden eroosio). Teoreettista opiskelua täydennetään käytännön harjoituksilla ja työtehtävillä, joissa hyödynnetään uusinta tutkimusinfrastruktuuria TalTechin merenkulkujärjestelmien osastolta (Department of Marine Systems). Koulutusohjelman keskeisenä tavoitteena on havainnollistaa, miten saavutetaan ja ylläpidetään luonnollista tasapainoa ja kestävää yhteiskuntaa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Applied Physics (MSc) | päiväopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Opintojen rakenne

 • Yleiset opinnot – sisältävät kursseja yrittäjyydestä, joiden jälkeen ymmärrät yrittäjyyttä ja sen prosesseja.
 • Perusopinnot – käsittelevät fysiikan ja matematiikan perusteita, joita tarvitset erikoistumisopinnoissa (jatkumomekaniikka, tieteellinen laskenta, matemaattisen fysiikan kaavat).
 • Erikoistumisopinnot – Valittavana on kaksi suuntautumislinjaa:
  • Physics and Mathematics: (kvanttimekaniikka, matemaattinen mallinnus ja epälineaarinen dynamiikka, geofysikaalinen virtausdynamiikka, hiukkasfysiikka, käytännön spektroskopia).
  • Oceanography and Meteorology: sääennustuksen perusteet, meriympäristön suojelun perusteet, turbulenssi ja sekoittuminen, kaukohavainnointi ja meren optiikka).
 • Vapaavalintaiset opinnot – voit valita kursseja yliopiston tarjonnasta mielenkiinnon kohteidesi tai suuntautumisesi mukaan.
 • Lopputyö – Itsenäisesti toteutettu tutkimustyö, jonka saa tehdä monenlaisista aiheista: nanoteknologia, kvantti-aiheista, kokeellinen kiinteän olomuodon fysiikka, ekonofysiikka, epälineaarinen dynamiikka, biofysiikka jne.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuneet erottuvat monipuolisuudellaan. Heillä on systemaattista tietoa luonnontieteistä, joka tarjoaa vakaan pohjan jatkuvalle oppimiselle. He voivat työskennellä erilaisissa tutkimus- ja kehittämislaitoksissa. Potentiaalisia työnantajia ovat myös yritykset, joiden toiminta perustuu fysiikkaan, matematiikkaan, meritieteeseen tai meteorologiaan. Valmistumisen jälkeen opintoja voi myös jatkaa tohtoriohjelmiin.

Uramahdollisuudet Physics and Mathematics -ohjelman jälkeen

Taitosi sopivat monenlaisiin ammatteihin. Voit työskennellä insinöörinä tai projektipäällikkönä korkean teknologian startup-yrityksissä. Voit myös työskennellä tunnetuissa yrityksissä nanoteknologian, materiaalitieteen, tiedonlouhinnan, mittauslaboratorioiden ja rahoitusteorian aloilla. Voit myös työskennellä fysiikan ja matematiikan tutkimushankkeissa.

Uramahdollisuudet Oceanography and Meteorology -ohjelman jälkeen

Nykyään on kysyntää tutkijoille ja insinööreille, jotka tuntevat ilmakehän ja meren fysiikkaa sekä seurannan ja mallinnuksen nykyaikaisia menetelmiä. Voit soveltaa tietojasi monipuolisesti esimerkiksi ilmastonmuutoksen, meteorologian, meritieteen ja avaruustieteen aloilla. Tutkijoita ja asiantuntijoita tarvitaan erilaisissa valtion instituuteissa, kuten kansallisessa ilmatieteenlaitoksessa, merivoimissa, ympäristöministeriössä, liikenneministeriössä, tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa. Uramahdollisuuksia löytyy myös yksityiseltä sektorilta. 

Kansainvälisellä yhteistyöllä on ollut suuri merkitys menestykseen ilma- ja meritieteiden aloilla. Potentiaalisia työnantajia ovat mm. Maailman ilmatieteen järjestö ja Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli sekä muut hallitustenväliset instituutiot, kuten Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus, Euroopan avaruusjärjestö ja Euroopan sääsatelliittijärjestö.  

Hakeminen

Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikan tai luonnontieteiden alalta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta. 

Tutkinto / todistus

Master of Science (MSc)

Kustannukset

EU: n ulkopuoliset opiskelijat: 3600 € / vuosi.

Koulutus on maksuton EU / ETA-maiden opiskelijoille.

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.

Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.

Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.

Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Applied Physics (MSc) | päiväopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tallinn University of Technology (TalTech)

Vuonna 1918 perustettu TalTech sijoittuu maailman parhaiden yliopistojen QS University World Rankings-listauksessa ylimmän 3 % joukkoon. TalTech on Viron ainoa teknillinen korkeakoulu, ja siellä opiskelee yli 10 000 opiskelijaa 100 eri maasta. Noin 14 % opiskelijoista on Viron ulkopuolelta tulevia kansainvälisiä...


Lue lisää oppilaitoksesta Tallinn University of Technology (TalTech) ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tallinn University of Technology (TalTech)

Ehitajate tee 5
19086 Tallinna

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Applied Physics (MSc) | päiväopinnot ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Applied Physics (MSc) | päiväopinnot täytä seuraavat tiedot: