Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot

Tallinn University of Technology (TalTech)
Yhteenveto
2 vuotta
englanti
Opintotukikelpoinen
Maisteriohjelmat
Tallinna
Alkavat koulutukset
Tallinna
Syksyllä

Tallinna
Toinen lukukausi
Tallinn University of Technology (TalTech)

Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot

Koulutusohjelmassa syvennytään vihreän energian materiaalitieteeseen ja -tekniikkaan. Koulutusohjelma kytkeytyy vahvasti teknologiaan suuntautumalla joko kestävän energian materiaaleihin tai prosesseihin. Koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa asiantuntjoita, jotka keksivät innovatiivisia ratkaisuja ja teknologioita kestäville energiajärjestelmille.

Materials-suuntautumisessa keskitytään uusien materiaalien ja rakenteiden käyttämiseen mm. aurinkopaneeleissa, polttokennoissa, biopolttoaineissa, vetyenergiassa, superkondensaattorieissa ja paristoissa. Linjalla voit erikoistua myös ympäristönsuojelun teemoihin, kuten biomateriaaleihin, lisäainevalmistukseen tai nanorakenteisiin katalyytteihin.

Processes-suuntautumisessa opit erilaisia tapoja tuottaa uusiutuvaa energiaa: aurinkopaneelit, tuulienergia, vetyenergia, kaukojäähdytys, energiankulutuksen optimointi ja mallintaminen.

Koulutusohjelma tekee yhteistyötä toimialan kanssa ja saat kerrytettyä työkokemusta Virolaisissa yrityksissä jo opintojen aikana (Eesti Energia AS, Roofit Solar Energy, CrystalSol, Utilitas, ABB etc.).

Miksi tämä ohjelma?

 • Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Tarton yliopiston kanssa. Vietät ensimmäisen ja kolmannen lukukauden TalTechin kampuksella Tallinnassa ja toisen lukukauden Tarton yliopistossa. Yhteistyön ansiosta vahva teoreettinen perusta yhdistyy käytännön harjoitteluun. Neljäs lukukausi on omistettu päättötyön tekemiselle (TalTechin tai Tarton yliopistossa tai muussa TalTechin alaisuudessa olevassa yliopistossa).
 • Ohjelma yhdistää luennot, laboratoriot, teoriaopinnot ja elinkeinoelämän kokemukset.
 • Voit toteuttaa diplomityötä varten tehtävän tutkimustyön TalTechin ja Tarton yliopiston nykyaikaisissa laboratorioissa ja tiiviissä yhteistyössä Viron yritysten kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Opintojen rakenne

 • Yleiset opinnot – sisältävät valinnaisia kursseja immateriaalioikeuksista, insinöörityön sosiaalisista ja eettisistä näkökulmista, projektin- ja laadunhallinnasta sekä teknologiayrittäjyydestä.
 • Perusopinnot – sisältävät luonnontieteiden ja insinöörityön perusteet ( esim. materiaalitieteen perusteet, insinöörityö luonnontieteilijöille).
 • Erikoistumisopinnot – voit valita kahdesta suuntautumislinjasta:
  • Materials of Sustainable Energetics -suuntautumisessa keskitytään uusien materiaalien ja rakenteiden käyttämiseen mm. aurinkopaneeleissa, polttokennoissa, biopolttoaineissa, vetyenergiassa, superkondensaattorieissa ja paristoissa. Myös lisäainevalmistukseen ja biomateriaaleihin).
  • Processes of Sustainable Energetics -suuntautumisessa keskitytään uusien materiaalien ja rakenteiden käyttämiseen mm. aurinkopaneeleissa, polttokennoissa, biopolttoaineissa, vetyenergiassa, superkondensaattorieissa ja paristoissa. Myös energiatehokkuuden optimointiin, mallintamiseen ja energian säästämiseen.
 • Vapaavalintaiset opinnot –voit valita kursseja yliopiston tarjonnasta.
 • Lopputyö – Tieteellinen työ tai insinöörityö, jossa käytännön ongelma ratkaistaan teoreettisen tiedon pohjalta.

Uramahdollisuudet

Suurin osa tämän maisteriohjelman alumneista jatkoi opintojaan tohtoritutkintoon TalTechissa tai muissa Euroopan yliopistoissa. Kestävän energian materiaaleihin ja prosesseihin erikoistuneet asiantuntijat ovat erittäin haluttuja sekä kestävien että perinteisten energioiden aloilla. Valmistumisen jälkeen voit työskennellä monenlaisissa tehtävissä nykyaikaisten materiaalien käyttöönotosta prosessinhallintaan. Monet TalTechin alumneista rakentavat menestyksekästä uraa johtamalla Virolaisia ja muunmaalaisia yrityksiä (esim.  Eesti Energia AS, ABB, Crystalsol, Utilitas, European Space Agency, etc.).

Hakeminen

Hakijalla tulee olla vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikan tai luonnontieteiden alalta. Lisäksi hakijoiden tulee suorittaa GRE General Test-koe, kirjoittaa motivaatiokirje sekä osallistua verkossa suoritettavaan etähaastatteluun.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien kotisivujen kautta, ja kotisivuilta löydät myös tarkempaa lisätietoa koulutusohjelmakohtaisista hakukriteereistä ja GRE General Test -kokeesta. 

Tutkinto / todistus

Master of Science in Engineering (MSc)

Kustannukset

Lukukausimaksu EU: n ulkopuolisille opiskelijoille: 3600 € / vuosi.

Koulutus on maksuton EU / ETA -maiden opiskelijoille.

Tietoa elämisen kustannuksista

Suomalaiset saavat Viroon opintorahaa ja asumislisää. Opintovuoden aikaista tukea saa syyskuusta kesäkuulle noin 460 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi opiskelija voi hakea valtion takaamaa opintolainaa, joka on kandiopiskelijalle 8000 euroa vuosittain (8000e x 3v). Keskimäärin tämä tekee 800 euroa kuukaudessa. Lisätietoja maisteriohjelmille myönnettävistä opiskelijaeduista saat Kelalta.

Tallinnassa eläminen on yleisesti edullisempaa kuin Suomessa, joten omiin elinkustannuksiin voi osittain vaikuttaa itse.

Tallinnan Teknillisen yliopiston asuntoloiden vuokrien hinta on noin 150 euroa kuukaudelta. Kaupungissa vuokralla asuminen kustantaa noin 300–600 euroa kuukaudessa. Jaetussa yksityisessä huoneistossa asuminen (kolmio kämppiksen kanssa) kustantaa n. 300–500 euroa kuukaudessa.

Elintarvikekustannukset Tallinnassa ovat noin 200–250 euroa kuukaudessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tallinn University of Technology (TalTech)

Vuonna 1918 perustettu TalTech sijoittuu maailman parhaiden yliopistojen QS University World Rankings-listauksessa ylimmän 3 % joukkoon. TalTech on Viron ainoa teknillinen korkeakoulu, ja siellä opiskelee yli 10 000 opiskelijaa 100 eri maasta. Noin 14 % opiskelijoista on Viron ulkopuolelta tulevia kansainvälisiä...


Lue lisää oppilaitoksesta Tallinn University of Technology (TalTech) ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tallinn University of Technology (TalTech)

Ehitajate tee 5
19086 Tallinna

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit
Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Materials & Processes of sustainable energetics (MSc) | päiväopinnot täytä seuraavat tiedot: