Sivuston käyttötapa: Mobiili

Dataosaamisen ja tekoälyn koulutus | Tradenomi | YAMK

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1,5–2,5 years
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotokoulutus
Tampere
Ylemmät AMK-tutkinnot

Dataosaamisen ja tekoälyn koulutus | Tradenomi | YAMK

Digitalisaatio muuttaa yhteiskuntaa ja organisaatioita nopeasti. Tämän myötä myös työelämän tarpeet muuttuvat. Datan merkitys lisääntyy jatkuvasti, ja tekoälyä hyödynnetään enenevissä määrin eri sovellusaloilla. Nämä digitalisaation tuomat muutokset edellyttävät eri alojen asiantuntijoilta dataosaamisen kasvattamista ja tekoälyn mahdollisuuksien tunnistamista, unohtamatta myöskään näihin liittyviä eettisiä näkökulmia.

Dataosaamisen ja tekoälyn ylempi tutkinto-ohjelma antaa sinulle valmiudet toimia asiantuntijana ja kehittäjänä tehtävissä, joissa tarvitaan dataa ja hyödynnetään tekoälyä tai jotka tähtäävät näiden hyödyntämiseen tulevaisuudessa. Koulutuksessa opit tunnistamaan erilaisia datatarpeita ja datan hyödyntämismahdollisuuksia omalla sovellusalallasi. Koulutuksen aikana opit tekemään datan analysointia ja visualisointia sekä tutustut tekoälyn menetelmiin ja sovelluksiin käytännössä. Koulutus ei edellytä aiempaa ICT-alan osaamista.

Koulutuksen sisältö

Dataosaamisen ja tekoälyn tutkinto-ohjelman opinnoissa yhdistyvät, nimensä mukaisesti, data ja tekoäly. Koulutus pyrkii tarjoamaan monipuolista dataosaamisen ja tekoälyn osaamista, jota voidaan hyödyntää muuttuvan työelämän eri sovellusalueiden tarpeissa. Digitalisaation muuttaessa yhteiskuntaa, kasvaa myös hyödynnettävissä olevan datan määrä eri sovellusalueilla. Tällainen data on usein kontekstisidonnaista eli samalla datalla voi olla eri merkitys eri asiayhteyksissä. Asiantuntijatehtävissä toimivan onkin tärkeää ymmärtää esimerkiksi, mitä dataa liittyy omaan alaan, onko dataa riittäväsi käytettävissä ja miten dataa tulisi käsitellä.

Osa digitalisaation tuottamasta datasta on sellaista, että sitä voidaan hyödyntää tekoälyn keinoin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisen. Data- ja tekoälyosaamiseen liittyy aina myös vastuullisuus ja eettisyys esimerkiksi sensitiivisen datan näkökulmasta.

Data-osaamisen ja tekoälyn tutkinto-ohjelmassa pyritään kehittämään osaamista em. näkökulmista. Koulutuksessa keskeisiä syventäviä ammattiopintoja ovat:

  • datan käsittelyn työkalut
  • data-analyysi ja datan visualisointi
  • tekoälyn algoritmit
  • digitalisaatio ja yhteiskunta
  • tekoälyn sovellukset

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tradenomi (ylempi AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Monialaisuus ja monimuotoisuus ovat TAMKin ominaispiirteitä. Koulutuksessa ja kehittämishankkeissa eri alojen osaamisia yhdistellään luovasti ja rohkeasti. TAMK keskittyy toiminnoissaan hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Katso vastaavia oppilaitoksia Lataa...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere

Arvioinnit

Dataosaamisen ja tekoälyn koulutus | Tradenomi | YAMK ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Menesty kauppatieteiden pääsykokeessa

”Valmennuskeskuksen kurssilla ymmärsin, kuinka pintapuolisesti varsinkin taloustiedon osuus lukiossa käsitellään.” Tule mukaan oivaltamaan ja oppimaan!