Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rakennusarkkitehti (AMK) | Rakennusarkkitehti | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Tampere
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Rakennusarkkitehti (AMK) | Rakennusarkkitehti | päivätoteutus

Saat monipuoliset valmiudet toimia rakennussuunnittelijana ja asiantuntijana rakennetun ympäristön suunnittelussa. Opit tuntemaan ja soveltamaan suunnittelu- ja projektiosaamista, rakennus- ja talotekniikkaa, energiatehokasta suunnittelua sekä asiakaslähtöistä toimintaa.

Projektimuotoinen työskentely ja tietomallipohjainen suunnittelu (BIM) kuuluvat keskeisesti opiskeluusi. Opintojen loppupuolella syvennät osaamistasi uudis- tai korjausrakentamisen suunnitteluun. Kansainvälinen yhteistyö täydentää opintojasi. 

Ammattiala edellyttää luovuutta ja kolmiulotteista hahmotuskykyä. Opintoihin kuuluu visuaalisen ja esteettisen ajattelun kehittämistä.

Ensimmäisen opintovuoden jälkeen tunnet rakentamisen ja rakennusalan perusteet ja tunnistat keskeiset rakennusalan toimijat. Ymmärrät arkkitehtuurisuunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet, hallitset suunnittelun perustyökalut ja osaat perusasioita rakennustekniikasta. Matemaattis-luonnontieteelliset ja tietotekniset taitosi antavat perustan jatko-opinnoille. Sinulla on tuntumaa projektimuotoiseen opiskeluun.

Toisen vuoden jälkeen tunnet asuntosuunnittelun ja pientalojen rakennussuunnittelun periaatteet. Osaat laatia rakennuspiirustuksia ja tehdä 3D-mallinnuksia sekä suunnitelmien visualisointia. Tunnet runkojärjestelmät ja kantavien rakenteiden sekä vaipan rakenneosat. Hallitset rakennusfysiikan, rakennusainekemian ja energiatalouden keskeiset asiat. Projektimuotoinen opiskelu on keskeisesti mukana opinnoissa.

Kolmannen opiskeluvuoden jälkeen sinulla on valmiudet tehdä sekä asuinkerrostalojen että liike- ja toimistorakennusten suunnittelua suunnittelutiimin jäsenenä. Tunnet rakentamisen lupakäytännöt ja niihin liittyvät prosessit. Tunnet rakennusten teknisten järjestelmien ja BIM-mallinnuksen perusteet sekä suunnitelmien yhteensovittamisen periaatteet. Sinulla on käsitys yhdyskuntasuunnittelun ja korjausrakentamisen perusteista. Osaat käyttää tuotemallinnusta ja visualisointia luontevana osana suunnittelutyötäsi.

Neljäntenä opintovuonna sovellat aiemmin oppimaasi suunnitteluosaamista projektityöskentelyssä ja opinnäytetyössä. Täydennät ja syvennät osaamistasi projektinhallinnassa ja pääsuunnittelijan tehtävissä sekä korjausrakentamisessa ja yhdyskuntasuunnittelussa.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Rakennusarkkitehti (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Monialaisuus ja monimuotoisuus ovat TAMKin ominaispiirteitä. Koulutuksessa ja kehittämishankkeissa eri alojen osaamisia yhdistellään luovasti ja rohkeasti. TAMK keskittyy toiminnoissaan hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Katso vastaavia oppilaitoksia Lataa...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere

Arvioinnit

Rakennusarkkitehti (AMK) | Rakennusarkkitehti | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.