Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sairaanhoitaja (AMK) | Sairaanhoitaja | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Tampere
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | Sairaanhoitaja | päivätoteutus

Kiinnostaako sinua sairaanhoito akuuteissa tilanteissa tai oletko elementissäsi ihmisten auttajana? Onko lastensairaanhoito lähellä sydäntäsi tai oletko kiinnostunut mielenterveys- ja päihdehoitotyöstä? Näetkö itsesi osana leikkaustiimiä tai sisätauti-kirurgista tiimiä vai haluatko hyödyntää uusinta teknologiaa hoitaessasi ihmisiä etänä ja kotona? TAMKin monipuolisessa sairaanhoitajakoulutuksessa voit yhdistää teknologiaa ja sairaanhoitoa uusimpaan tietoon perustuen. 

Sairaanhoitajakoulutuksessa hankit valmiuksia toimia itsenäisesti sairaanhoitajana sekä hoitotyön asiantuntijana ja kehittäjänä moniammatillisessa tiimissä.TAMKin sairaanhoitajakoulutuksessa voit viimeisenä opiskeluvuotenasi suunnata uraasi ja syventää osaamistasi valitsemallasi hoitotyön alueella 30 op verran.     

Sairaanhoitajakoulutuksessa yhdistyvät sekä kädentaidot että vahva teoreettinen osaaminen. Sairaanhoitajana sinulla tulee olla hyvä terveys ja toimintakyky, jotta pystyt auttamaan toisia. Suunnittelet, toteutat ja arvioit potilaan hoitoa yhdessä potilaan ja hänen läheistensä kanssa. Ohjaat ja neuvot potilaita sekä toimit usein oman tiimisi johtajana. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon.

 

Alkuvaiheen opintojen jälkeen osaat sairaan ihmisen hoitamisen perusteet. Osaat noudattaa terveydenhuoltoa koskevaa lainsäädäntöä ja hoitotyön eettisiä ohjeita. Olet harjaantunut tarkkailemaan ihmisen peruselintoimintoja ja tunnistat, millaista hoitoa potilas tarvitsee. Ammattitaitoosi sisältyy myös, että osaat käyttää turvallisesti tilanteeseen sopivia hoitotyön menetelmiä ja osaat toteuttaa lääkehoitoa ja hallitset lääkelaskut. Osaat myös ottaa huomioon erilaiset kulttuurit ja kansainvälisyyden hoitotyössä. Ensiavun antaminen hätätilanteissa kuuluu jo taitoihisi.

Keskivaiheen opintojen aikana kehität kliinistä osaamistasi hoitotyön eri alueilla. Osaat määrittää, millaista hoitotyötä eri-ikäiset asiakkaat tarvitsevat. Osaat myös suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitoa asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Käytät eri tieteenalojen tietoa oman toimintasi perustana. Ohjaat ja tuet asiakasta omahoidossa luontevasti.

Työskentely moniammatillisessa yhteistyössä sujuu sinulta asiakkaan edun mukaisesti. Osaat arvioida kriittisesti omaa toimintaasi.

Loppuvaiheen opintojen aikana osaamisesi syvenee. Osaamistasi tukemaan valitset vaihtoehtoisista ammattiopinnoista sinua kiinnostavan kokonaisuuden.

Osaat tehdä eettisesti päteviä, näyttöön perustuvia päätöksiä ja toimia ammatillisesti. Sinulta luonnistuu eri-ikäisten asiakkaiden hoitaminen ja huomioit asiakkaan läheiset luontevasti osana hoitotyötä.

Osaat toimia omahoitajana asiakkaan hoitoprosessin kaikissa vaiheissa. Osaat kehittää hoitotyötä sekä omaa toimintaasi.

Koulutuksen aikana opiskelet yhdessä Tampereen yliopiston lääketieteen opiskelijoiden kanssa teoreettisissa ja/tai  käytännöllisissä opinnoissa. Opintojen aikana harjoittelet moniammatillista yhteistyötä muun muassa fysioterapia-, röntgenhoitaja- ja bioanalyytikko-opiskelijoiden kanssa.

Osa opetuksesta toteutuu Tampereen Taitokeskuksessa, joka on Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen kliinisten taitojen harjoittelutila. Lisäksi pääset tutustumaan, kuinka sosiaalista Pepper-robottia voidaan hyödyntää sosiaali- ja terveysalalla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ammattikorkeakouluista. Monialaisuus ja monimuotoisuus ovat TAMKin ominaispiirteitä. Koulutuksessa ja kehittämishankkeissa eri alojen osaamisia yhdistellään luovasti ja rohkeasti. TAMK keskittyy toiminnoissaan hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Katso vastaavia oppilaitoksia Lataa...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere

Arvoinnit
Sairaanhoitaja (AMK) | Sairaanhoitaja | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Töihin vankilaan?

Valmenna, vaikuta, turvaa – ole mukana katkaisemassa rikoksen ketjua! Haku rikosseuraamusalan koulutukseen 1.1.–31.1.2021.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: