Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu, paikassa Tampere (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Syksyllä / joustavasti katso lisätiedot
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja

Elintarvikealan perustutkinto | Tredu

Elintarvikealan perustutkinnon suoritettuasi voit työskennellä elintarvikkeiden valmistajana, leipuri-kondiittorina, lihatuotteiden valmistajana tai meijeristinä yritystoiminnan periaatteiden ja kestävän toimintatavan mukaisesti myös vaihtelevissa olosuhteissa ja kansainvälisessä ympäristössä.

Elintarvikealan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa. Tredussa voit opiskella elintarvikkeiden valmistajaksi, leipuri-kondiittoriksi tai lihatuotteiden valmistajaksi.

Elintarvikkeiden valmistajana työskentelet elintarviketuotantolaitoksissa tai elintarviketeollisuudessa tai elintarvikeliikkeiden myynti- ja esittelytehtävissä. Leipuri-kondiittorin työpaikkoja ovat leipomot ja konditoriat tai teollisuusleipomot, paistopisteet, kahvila-konditoriat, suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteet tai pitopalveluyritykset. Lihatuotteiden valmistajana työskentelet esimerkiksi lihanleikkaamoissa, lihavalmistetuotannossa tai teurastamoissa tai lihan käsittely- ja myyntitehtävissä.

Tutkinnon sisältö:

Elintarvikealan perustutkinto (180 osp) muodostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista sekä yhteisistä tutkinnon osista.

Elintarvikealan perustutkinnon tutkinnon perusteet (1.1.2021 alkaen) Opetushallituksen sivuilla(Avautuu uudessa ikkunassa)

Kaikille osaamisaloille yhteinen pakollinen ammatillinen tutkinnon osa on Elintarviketuotannossa toimiminen, 35 osp.

Osaamisalojen pakolliset tutkinnon osat:

Elintarviketeknologian osaamisala, elintarvikkeiden valmistaja

  • Elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp

Leipomoalan osaamisala, leipuri-kondiittori

  • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp
  • Ruokaleipätuotteiden valmistus, 20 osp
  • Kahvileipätuotteiden valmistus, 20 osp
  • Konditoriatuotteiden valmistus, 20 osp

Liha-alan osaamisala, lihatuotteiden valmistaja

  • Lihateollisuuden prosessien ohjaus ja käynnissäpito, 20 osp

Ammatillisia valinnaisia tutkinnon osia opiskelet valitun osaamisalan ja ammatillisten tavoitteittesi sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen mukaan. Tutustu osaamisalojen valinnaisuuteen Opetushallituksen elintarvikealan perustutkinnon tutkinnon perusteiden kautta.

Tämän lisäksi opiskelet viestintä- ja vuorovaikutuksen, matemaattis-luonnontieteellisen sekä yhteiskunta- ja työelämäosaamisen yhteiset tutkinnon osat (35 osp).

Opintosi sisältävät teoriaopintoja oppilaitoksessa, työssäoppimista työpaikalla sekä opiskelua erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksyllä / joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kangasala
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Elintarvikealan perustutkinto | Elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori tai lihatuotteiden valmistaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elintarvikealan perustutkinto | elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu