Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Tampere
Ammatilliset perustutkinnot
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | Tredu

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaista siinä on sosiaaliset taidot, sisäinen yrittäjyys, kädentaidot, luovuus ja estetiikan tulkintataito.

Tutkinnon toteutus ja sisältö

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti klo 8–20 välisenä aikana. Alan opinnot sisältävät ammattiteorian, työteknisten harjoitusten lisäksi asiakkaiden palvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä Tampereella Hyvinvointikeskus Tredun Helmen uusissa oppimisympäristöissä tai Virroilla HiusOpissa. Opintoihin sisältyy myös monipuolista työpaikoilla tapahtuvaa oppimista.

Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeänä osana. Opintojen aikana on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin, kilpailutoimintaan sekä kansainvälisiin vaihtoihin.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto Tredussa

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa osaamisalaksi voit valita kampaajatyön, parturityön, ihonhoidon tai kauneudenhoidon ja tuoteneuvonnan.

Kampaaja muotoilee, leikkaa, hoitaa asiakkaan hiuksia ja hiuspohjaa sekä värjää ja kihartaa hiuksia monipuolisesti asiakaspalvelutilanteissa erilaisille asiakkaille. Kampaaja on hiusalan ammattilainen, joka toimii luovuutta, muoto-opillista näkemystä sekä esteettistä silmää vaativissa asiakaspalvelutehtävissä. Kampaaja hyödyntää tietotaitoaan muodista, erilaisista tyyleistä ja palvelee asiakastaan yksilöllisesti. Kampaaja työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä. Työ edellyttää hyvää terveyttä, hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hahmotuskykyä, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta sekä opiskeluun ja työhön sitoutumista.

Parturi muotoilee, leikkaa ja hoitaa asiakkaan hiuksia sekä partaa ja hiuspohjaa sekä värjää ja kihartaa hiuksia monipuolisesti asiakaspalvelutilanteissa erilaisille asiakkaille. Parturi on hiusalan ammattilainen, joka toimii luovuutta, muoto-opillista näkemystä sekä esteettistä silmää vaativissa asiakaspalvelutehtävissä. Parturi hyödyntää tietotaitoaan muodista, erilaisista tyyleistä ja palvelee asiakastaan yksilöllisesti. Parturi työskentelee alan yrityksissä yrittäjänä tai työntekijänä sekä alan maahantuontiyrityksissä. Työ edellyttää hyvää terveyttä, hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hahmotuskykyä, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta sekä opiskeluun ja työhön sitoutumista.

Kosmetologi on ihonhoidon, ihonhoidon ohjauksen, -neuvonnan, hieronnan ja ehostuksen asiantuntija. Työssä tarvitaan hyviä asiakaspalvelutaitoja, monipuolista osaamista kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä kädentaitoja. Suurin osa kosmetologeista työskentelee yksityisyrittäjänä, kosmetologi voi työskennellä esimerkiksi kauneushoitoloiden, terveydenhoitoalan yritysten, kylpylöiden, kosmetiikkamyymälöiden ja kosmetiikan maahantuojien palveluksessa.

Kosmetiikkaneuvojat työskentelevät kosmetiikka-alan myynti- ja markkinointitehtävissä sekä kouluttajina. Työ edellyttää hyvää asiakaspalvelu- ja myyntiosaamista.

Kosmetologit työskentelevät työntekijöinä tai yrittäjinä kauneushoitoloissa, kylpylöissä, palvelutaloissa, apteekeissa, kongressikeskuksissa ja hotelleissa, laivoilla tai tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Arvioinnit
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kampaaja, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, parturi täytä seuraavat tiedot: