Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
2-3 vuotta
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lempäälä, Tampere
Ammatilliset perustutkinnot
 Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | Tredu

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon suorittanut työskentelee erilaisissa ympäristössä päivittäisissä kasvatuksen, ohjaamisen ja hyvinvoinnin edistämisen tehtävissä.

Työympäristöt määräytyvät osaamisalan mukaan; lastenohjaajilla varhaiskasvatuksen ja/tai perhetoiminnan toimintaympäristöt, joissa toteutetaan monipuolista pedagogista toimintaa, yhteistyötä perheiden ja moniammatillisten ja monialaisten työryhmien kanssa. Nuoriso- ja yhteisöohjaajan toimintaympäristöissä korostuu toimiminen lasten, nuorten, aikuisten tai ikääntyvien yksilön, ryhmän tai yhteisön kanssa suunnitelmallisen ja tavoitteellisen ohjaamisen tehtävissä sekä käyttäen erilaisia menetelmiä.

Tutkinnon sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (140–145 osp), joista pakollisten tutkinnon osien laajuus on 105–110 osp ja valinnaisten tutkinnon osien laajuus on 35–40 osp.

Tutkinnon kahteen osaamisalaan kuuluva pakollinen tutkinnonosa Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osaamispistettä) on yhteinen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kanssa.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnossa on kolme osaamisalaa. Tredussa on näistä tarjolla kaksi:

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on eri ikäisten ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen. Ammattinimike on nuoriso-ohjaaja.

Mahdollisia työpaikkoja ovat esim. yläkoulut ja ammatilliset oppilaitokset (koulunuorisotyö), nuorisotyön organisointi ja toteutus esim. kunnissa ja nuorisotyön työtehtävät järjestöissä.

Lastenohjaaja työskentelee varhaiskasvatuksen tehtävissä huolehtimalla lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hän voi työskennellä myös erilaisten perheiden ja kouluikäisten lasten kanssa. Lastenohjaajan työ on kasvatusta, hoitoa ja huolenpitoa. Ammattinimike on lastenohjaaja.

Mahdollisia työpaikkoja ovat esim. päiväkodit, lapsiperheiden kotipalvelut, varhaiskasvatuksen kerhotoiminta, avoin päiväkoti ja varhaiskasvatuksen työtehtävät järjestöissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Arvioinnit
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | lastenohjaaja, nuoriso- ja yhteisöohjaaja täytä seuraavat tiedot: