Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Tampere
Ammatilliset perustutkinnot
Tredun koulutukset

Laboratorioalan perustutkinto | laborantti

Laborantit tutkivat ja kehittävät monia arkipäivän tuotteita. Heidän työnsä ansiosta saat käyttöösi esim. puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita. Laborantit ottavat näytteitä esimerkiksi elintarvikkeista ja ympäristöstä. He tutkivat muun muassa ilman laatua, järviveden uimakelpoisuutta tai elintarvikkeiden sokeri- tai vitamiinipitoisuuksia. Laborantit analysoivat myös erilaisia teollisuuden raaka-aineita ja tuotteita kuten maaleja ja muoveja.

Opiskeluun kuuluu muun muassa kemiaa ja laiteanalytiikkaa sekä biokemiaa, mikrobiologiaa ja geenitekniikkaa. Teoriaopiskelun lisäksi tehdään erilaisia käytännön harjoituksia laboratoriossa. Harjoitustöinä esimerkiksi viljellään ja tunnistetaan bakteereita, valmistetaan orgaanisia aineita tai selvitetään erilaisten aineiden määriä näytteessä. Tutkimuksissa käytetään kemiallisia, fysikaalisia, mikrobiologisia ja aistinvaraisia menetelmiä.

Laborantin tutkinto antaa hyvän tietopohjan jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa esim. bioanalytiikan, elintarvike-, ympäristö- tai kemiantekniikan parissa. Myös luonnontieteellisten alojen yliopisto-opinnot esim. farmasia ja kemia sopivat hyvin laborantin tutkinnon suorittaneelle.

Laborantti

Laboranttien työpaikkoja ovat teollisuuden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen valvonta-, tutkimus- ja kehityslaboratoriot. He tarkkailevat työssään tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laboratorioalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden, lääkkeiden tai kumituotteiden kehittämistyössä sekä myös laboratorioalan laitteita ja tuotteita valmistavissa tai maahantuovissa yrityksissä markkinointi- ja myyntitehtävissä. Kemian osaamisen, tutkimuksen ja tuotannon uudistumisen tarve kasvaa jatkuvasti. Tulevaisuudessa bio- ja laitetekniikan ja analyysien kehittyminen sekä kansainvälistyminen lisäävät ammattilaisten työmahdollisuuksia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Laboratorioalan perustutkinto, laborantti

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Arvioinnit
Laboratorioalan perustutkinto | laborantti ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Laboratorioalan perustutkinto | laborantti täytä seuraavat tiedot: