Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Ammatilliset perustutkinnot
Ei arviointeja

Lentokoneasennuksen perustutkinto | avioniikka-asentaja, lentokoneasentaja

Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen sunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Lentokoneasennuksen perustutkinto | avioniikka-asentaja, lentokoneasentaja

Lentokoneasennuksen perustutkinto | avioniikka-asentaja, lentokoneasentaja | Tredu

Haastavan ja mielenkiintoisen lentokonetyön osuus lisääntyy jatkuvasti ja työllisyysnäkymät ovat sekä Suomessa että Euroopassa hyvät. Lentokoneasennuksen perustutkinnosta valmistuva asentaja hallitsee perustiedot ja taidot ilma-alusten aerodynamiikasta, rakenteista sekä järjestelmistä. Työtehtävien tavoitteena on varmistaa ilma-aluksen ja sen osien sekä järjestelmien virheetön toiminta ja lentokelpoisuus.

Lentokone- ja avioniikka-asentaja soveltaa tietojaan sekä taitojaan lentokoneita huoltaessaan ja korjatessaan. Koulutuksissa opiskellaan mm. radiotekniikkaa, sähkö- ja digitaalitekniikkaa, elektroniikkaa, huoltotekniikkaa, materiaalitekniikkaa, sekä aerodynamiikkaa, voimalaitteita ja lentokonejärjestelmiä.

Tutkinnon sisältö

Lentokoneasennuksen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Lentokoneasennuksen perustutkinto sisältää kolme osaamisalaa:

  • Lentokoneasennuksen osaamisalan (lupakirjaluokka B1), lentokoneasentaja
  • Avioniikan osaamisalan (lupakirjaluokka B2), avioniikka-asentaja
  • Lentokonehuoltotyön osaamisalan (lupakirjaluokka A), lentokonehuoltaja

Lentokoneasennuksen perustutkinto Tredussa

Tredun lentokonekoulutusorganisaatio on Suomen Ilmailuviranomaisen hyväksymä (FI.147.0002). Koulutusohjelma (PART 66) on yhteiseurooppalainen koulutusohjelma eli saman sisältöinen kaikissa Euroopan lentokonealan viranomaishyväksytyissä oppilaitoksissa.

Koulutuksen aikana opiskelija saavuttaa sekä toisen asteen ammatillisen perustutkinnon ja jatko-opintokelpoisuuden korkea-asteen opintoihin, että Part 66-kurssitodistuksen ja tällä kelpoisuuden mekaanikon lupakirjaan.

Alan turvallisuusvaatimukset edellyttävät yhteiskunnan sääntöjen ja määräysten noudattamista. Merkinnät rikosrekisterissä ja huumeiden käyttö estävät työskentelyn lentokenttäalueilla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | avioniikka-asentaja, lentokoneasentaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2023

  • Lähiopetus
  • Pirkkala

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja tai lentokoneasentaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lentokoneasennuksen perustutkinto | avioniikka-asentaja, lentokoneasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu