Sivuston käyttötapa: Mobiili

Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Ylöjärvi
Ammattitutkinnot
Tredun koulutukset

Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Tredu järjestää metsäalan ammattitutkinnon metsäkoneenkuljetuksen osaamisalan koulutusta.

Metsäalan ammattitutkinnon suorittanut osaa toimia itsenäisesti ja vastuullisesti metsäalaan liittyvissä työtehtävissä osana metsäalan toimintaketjua. Hän hallitsee työnsä ympäristönäkökohdat ja - vaikutukset ja osaa toimia laatuvaatimusten mukaisesti. Metsäalan ammattitutkinnon suorittanut toimii metsätalousalalla yrittäjänä tai osaamisalansa mukaisissa työtehtävissä.

Metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljettaja käyttää, kuljettaa ja pitää kunnossa huipputeknisiä metsäkoneita. Painopistealueet ovat talousmetsien oikea käsittely, työtekniikka ja työn laatu.

Metsäkoneenkuljetuksen osaamisalan suorittanut toimii hakkuukoneen tai kuormatraktorin kuljettajana. Hän osaa kuljettaa, siirtää ja käsitellä metsäkoneita huolehtien ympäristönäkökohdista ja turvallisuustekijöistä erilaisissa olosuhteissa lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Hakkuukoneenkuljettaja toimii erityyppisissä koneellisen puunkorjuun tehtävissä. Kuormatraktorin kuljettaja toimii käsitellyn metsän lähikuljetus tehtävissä.

Metsäkoneenkuljettajat ovat työmarkkinoilla kysyttyjä tulevaisuuden moniosaajia. Uusia metsäkonealan ammattilaisia tarvitaan jatkuvasti. Osaaville metsäkoneenkuljettajille riittää kysyntää myös maamme rajojen ulkopuolella.

Koulutus soveltuu erityisesti työelämässä oleville metsäkoneenkuljettajille joilta puuttuu ammattitutkinto. Tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena ja opiskelijalla on oppisopimustyöpaikka valmiina.

Koulutuksen voi myös suorittaa tutkinnon osittain, kun tavoitteena ei ole kokotutkinnon suorittaminen vaan tietyn osaamisen hankkiminen tai aiemmin suoritetun osatutkinnon täydentäminen.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen.

Koulutuksen sisältö

  • Metsäalan työtehtävissä toimiminen 20 osp
  • Talousmetsien käsitteleminen 30 osp
  • Hakkuukoneella työskenteleminen 70 osp tai Kuormatraktorilla työskenteleminen 70 osp
  • Lisäksi valinnaisia opintoja 30 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Tutkinto / todistus

Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Kustannukset

Oppisopimuksen koko tutkinnon hinta on 150 € ja osatutkinto 100 €. Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli opiskelija lopettaa tai keskeyttää opiskelunsa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Arvioinnit
Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Metallialan ammattilaiseksi?

Tule opiskelemaan Salon seudun ammattiopistoon kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto ja valmistu hitsaajaksi tai koneistajaksi!

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Metsäalan ammattitutkinto | metsäkoneenkuljettaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: