Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä ravintola- ja cateringalan asiakaspalvelu- ja ruoanvalmistustehtävissä.
Kokki toimii oma-aloitteisesti ja itsenäisesti erilaisissa ravintoloissa, suurtalouksissa ja cateringyrityksissä ruoanvalmistustehtävissä. Hän toimii asiakaslähtöisesti ja liikeidean mukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä niiden vaatimalla tavalla. Kokki huolehtii laadukkaasta ruoanvalmistuksesta ja ymmärtää oman työnsä merkityksen osana palveluketjua.
Tarjoilija toimii oma-aloitteisesti ja itsenäisesti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden myynti- ja palvelutehtävissä. Hän toimii erilaisissa toimintaympäristöissä tilanteen vaatimalla tavalla asiakaslähtöisesti ja yrityksen palvelukulttuurin mukaisesti. Tarjoilija huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä koko palvelutapahtuman ajan ja ottaa vastuun asiakaspalvelun laadusta osana palveluketjua.
Osaamisalat
- Kokki
- Baarimestari / tarjoilija
Kokki
Ruokapalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa suunnittella työtehtävänsä ruoanvalmistuksen tehtävissä. Hän toimii kokkina ja työryhmän jäsenenä. Hän toimii asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Hän toimii työyhteisössä yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Hän arvioi ja kehittää omaa toimintaansa.
Ruokapalveluiden ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa.
Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistuu ravintolakokiksi. Valmistuttuaan hän voi toimia ruokaravintoloissa, tilaus- ja juhlapalveluyrityksissä sekä yrittäjänä.
Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistuu suurtalouskokiksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä ammattikeittiössä.
Kummassakin osaamisalassa on yksi pakollinen tutkinnon osa. Valinnaisia tutkinnon osia on kaksi, jotka ovat yhteisiä kummallekin osaamisalalle.
Baarimestari / tarjoilija
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Hän palvelee vieraskielisiä asiakkaita sujuvasti. Hän toimii myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti. Tutkinnon suorittanut toimii yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän tuntee ja noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja. Hän arvioi ja kehittää työtään.
Ravintolan asiakaspalvelussa on kaksi osaamisalaa.
Baarin asiakaspalvelun osaamisalasta valmistuu baarimestariksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä erityyppisisten hotellien ja baarien asiakaspalvelutehtävissä.
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalasta valmistuu tarjoilijaksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Tutkinto muodostuu yhdestä kummallekin osaamisalalle yhteisestä tutkinnon osasta. Kummallakin osaamisalalla on yksi pakollinen tutkinnonosa sekä yhdestä kahteen valinnaista tutkinnon osaa (ovat yhteiset kummassakin osaamisalassa).
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.Hakeminen
Koulutus sopii henkilöille, joilla on:
- Alan peruskoulutus ja / tai työkokemusta alalta
- Hyvä suomenkielen taito
- Hyvät perus ATK-valmiudet
- Työpaikka jossa voi tutkinnon suorittaa (tämä on suositeltavaa)
- Oma-aloitteisuutta
- Halu syventää omaa osaamista
- Kykyä itsenäiseen opiskeluun
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija
Kustannukset
Omaehtoinen koulutus: Osallistumismaksu 400 euroa (koko tutkinto) ja 200 euroa (osatutkinto). Maksua ei palauteta vaikka opiskelija keskeyttäisi opintonsa.
Oppisopimuskoulutus: on maksutonta
Ota yhteyttä
Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...