Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Noin 1,5-2 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Tampere
Ammattitutkinnot
Tredun koulutukset

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle laaja-alaiset tiedot ja taidot työskennellä ravintola- ja cateringalan asiakaspalvelu- ja ruoanvalmistustehtävissä.

Kokki toimii oma-aloitteisesti ja itsenäisesti erilaisissa ravintoloissa, suurtalouksissa ja cateringyrityksissä ruoanvalmistustehtävissä. Hän toimii asiakaslähtöisesti ja liikeidean mukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä niiden vaatimalla tavalla. Kokki huolehtii laadukkaasta ruoanvalmistuksesta ja ymmärtää oman työnsä merkityksen osana palveluketjua.

Tarjoilija toimii oma-aloitteisesti ja itsenäisesti erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden myynti- ja palvelutehtävissä. Hän toimii erilaisissa toimintaympäristöissä tilanteen vaatimalla tavalla asiakaslähtöisesti ja yrityksen palvelukulttuurin mukaisesti. Tarjoilija huolehtii asiakkaiden viihtyvyydestä koko palvelutapahtuman ajan ja ottaa vastuun asiakaspalvelun laadusta osana palveluketjua.

Osaamisalat

  • Kokki
  • Baarimestari / tarjoilija

Kokki

Ruokapalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa suunnittella työtehtävänsä ruoanvalmistuksen tehtävissä. Hän toimii kokkina ja työryhmän jäsenenä. Hän toimii asiakaslähtöisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, taloudellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Hän toimii työyhteisössä yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Hän arvioi ja kehittää omaa toimintaansa.

Ruokapalveluiden ammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa.

Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistuu ravintolakokiksi. Valmistuttuaan hän voi toimia ruokaravintoloissa, tilaus- ja juhlapalveluyrityksissä sekä yrittäjänä.

Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalasta valmistuu suurtalouskokiksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä ammattikeittiössä.

Kummassakin osaamisalassa on yksi pakollinen tutkinnon osa. Valinnaisia tutkinnon osia on kaksi, jotka ovat yhteisiä kummallekin osaamisalalle.

Baarimestari / tarjoilija

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Hän palvelee vieraskielisiä asiakkaita sujuvasti. Hän toimii myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti. Tutkinnon suorittanut toimii yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän tuntee ja noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja. Hän arvioi ja kehittää työtään.

Ravintolan asiakaspalvelussa on kaksi osaamisalaa.

Baarin asiakaspalvelun osaamisalasta valmistuu baarimestariksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä erityyppisisten hotellien ja baarien asiakaspalvelutehtävissä.

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalasta valmistuu tarjoilijaksi. Valmistuttuaan hän voi työskennellä erilaisin liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Tutkinto muodostuu yhdestä kummallekin osaamisalalle yhteisestä tutkinnon osasta. Kummallakin osaamisalalla on yksi pakollinen tutkinnonosa sekä yhdestä kahteen valinnaista tutkinnon osaa (ovat yhteiset kummassakin osaamisalassa).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus sopii henkilöille, joilla on: 

  • Alan peruskoulutus ja / tai työkokemusta alalta
  • Hyvä suomenkielen taito
  • Hyvät perus ATK-valmiudet
  • Työpaikka jossa voi tutkinnon suorittaa (tämä on suositeltavaa)
  • Oma-aloitteisuutta
  • Halu syventää omaa osaamista
  • Kykyä itsenäiseen opiskeluun

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija

Kustannukset

Omaehtoinen koulutus: Osallistumismaksu 400 euroa (koko tutkinto) ja 200 euroa (osatutkinto). Maksua ei palauteta vaikka opiskelija keskeyttäisi opintonsa.

Oppisopimuskoulutus: on maksutonta

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Arvoinnit
Ravintola- ja cateringalan ammattitutkinto | kokki tai baarimestari / tarjoilija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: