Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
Ammatilliset perustutkinnot
Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Tampere, Virrat - Näytä kaikki  
Alkavat koulutukset
Kangasala
Syksyllä / joustavasti

Lempäälä
Syksyllä / joustavasti

Nokia
Syksyllä / joustavasti

Orivesi
Syksyllä / joustavasti
Tredun koulutukset

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Lähihoitaja työskentelee eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa asiakkaan tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Hoidon ja kuntouttavan työn ohella lähihoitajan työssä korostuu arjen mielekkyys ja esimerkiksi virikkeellinen toiminta.

Sairaanhoidon ja huolenpidon lähihoitajan työn pohjana on asiakkaan terveyden edistäminen. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Lähihoitajan työhön kuuluu perushoito, lääkehoito, ensiapu ja huolenpidon tehtäviä.

Sairaanhoitoon ja huolenpitoon erikoistuneiden lähihoitajien työpaikkoja ovat esimerkiksi kotihoito, palveluasumisyksiköt, sairaalat, terveyskeskukset ja vanhainkodit.

Osaamisalat

Osaamisalalle hakeudutaan opintojen aikana. Opiskelija voi hakea ensisijaisesti oman toimipisteensä osaamisalalle. Muihin toimipisteisiin voi hakea, kun niissä on vapaita opiskelupaikkoja. Opiskelijavalinta tehdään hakutoiveen, opintomenestyksen ja soveltuvuuden perusteella.

Ikääntyvien hoito ja kuntoutus

Ohjaat ikääntyneitä voimavaralähtöisesti ja osallistaen. Osallistut hoitoon ja kuntoutukseen avopalveluissa ja palveluasumisen yksiköissä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, päivä- ja palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit, terveyskeskusten vuodeosastot ja sairaalat.

Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito

Suunnittelet, toteutat ja arvioit asiakas- ja perhekeskeistä hoitoa ja kasvatusta. Asiakkaina ovat myös sairaat ja erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret. Edistät terveyttä ja hyvinvointia. Työpaikkoja ovat esimerkiksi päivähoito, koulu, kotihoito, perhetyö ja lastensuojelu.

Mielenterveys ja päihdetyö

Teet ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa mielenterveys- ja päihdetyötä. Edistät asiakkaan toimintakykyä ja arjesta selviytymistä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi mielenterveys- ja päihdehuollon yksiköt, päivätoimintakeskukset, hoito- ja kuntoutumisyksiköt sekä sairaalat.

Sairaanhoito ja huolenpito

Edistät asiakkaan terveyttä. Suunnittelet, toteutat ja arvioit hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Työpaikkoja ovat esimerkiksi kotihoito, palveluasumisyksiköt, sairaalat, terveyskeskukset ja vanhainkodit.

Suunhoito

Edistät suun ja hampaiden terveyttä. Toimit hoitotiimissä yhteistyössä hammaslääkärin kanssa tutkimuksessa ja hoidossa. Ohjaat asiakkaita ja huolehdit vastaanotosta. Työpaikkoja ovat esimerkiksi hammashoitolat, sairaalat ja laitokset.

Vammaistyö

Suunnittelet, toteutat ja arvioit eri-ikäisten ja eri tavalla vammautuneiden asiakkaiden yksilöllistä hoitoa, kasvatusta ja kuntoutusta. Teet yhteistyötä asiakkaan ja moniammatillisen tiimin kanssa. Osaat käyttää erilaisia kommunikointimenetelmiä ja ohjata asiakasta. Edistät terveyttä ja hyvinvointia. Työpaikkoja ovat esimerkiksi palvelutalot, asumisyksiköt, päivähoito, erityiskoulut, työ- ja toimintakeskukset sekä perhekodit.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 15:ssä toimipisteessä Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Virroilla ja Pirkkalassa. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on 26...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Sammonkatu 45
33101 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi


Arvioinnit
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja täytä seuraavat tiedot: