Turvallisuusalan ammattitutkinto

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu
Yhteenveto
1 vuosi
   
Tampere
Ammattitutkinnot
 Työllisty turvallisuusalalle | Turvallisuusalan osatutkinto | Tredu

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Turvallisuusala on monipuolinen, haastava ja jatkuvassa kasvussa oleva ammattiala, jolla työskentely edellyttää halua ja kykyä palvella erilaisia asiakkaita, kärsivällisyyttä sekä hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Koulutus sopii erityisesti vartiointialan tehtävissä jo toimiville, alan esimiestehtäviin tai vaativampiin tehtäviin tähtääville.

Koulutuksen suorittamisen tavoitteena on kouluttaa opiskelijat asiakaspalvelutaitoisiksi vartiointialan ammattilaisiksi. Tutkinnon suorittanut ymmärtää ammattinsa asiakaspalveluluonteen ja osaa toimia vahinko-, ongelma- tai konfliktitilanteissa. Hän hallitsee vuorovaikutuksen sekä sanallisen ja sanattoman viestinnän perusteet ja hyödyntää niitä työssään.

Turvallisuusalan ammattitutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa turvallisuusalan työ- ja esimiestehtävissä sekä turvallisuusalan elinkeinon harjoittajan tai elinkeinoelämän palveluksessa esimerkiksi vartijana, aulapalveluhenkilönä, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana tai esimiehenä.

Alalle hakeutuvan henkilön on oltava täysi-ikäinen, rehellinen, luotettava ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva. Turvallisuusalan ammattilainen tarvitsee kykyä ennakoida tilanteita, hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa.

Tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • rikosoikeudellisesti nuhteeton tausta
  • erilaisuuden hyväksyminen
  • itsenäisyys
  • hyvä henkinen tasapaino
  • kulttuurien ymmärtäminen
  • oma-aloitteisuus
  • vuorovaikutustaidot

Opiskelujen toteutus

Opiskeluaika noin yksi vuosi, määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Tutkinto suoritetaan monimuoto-opintoina, lähi-, verkko- ja etäopintoina. Koulutuksessa on lähipäiviä oppilaitoksella 1-2 päivää kuukaudessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Turvallisuusalan ammattitutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun olet suorittanut alan perustutkinnon tai sinulla on muulla tavoin hankittu perusosaaminen.
  • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys, SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla alan työpaikka tai työelämässä oppimisen paikka, jossa voi suorittaa myös tutkintoon kuuluvat näytöt. Jos paikkaa ei vielä ole, tulee se hankkia opintojen alussa.

Turvallisuusalan opiskelijoilta odotetaan nuhteetonta taustaa. Hakijat haastatellaan ja koulutukseen hyväksytyistä pyydetään tarvittaessa suppea henkilöturvallisuusselvitys (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista 59§).

Tutkinto / todistus

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Kustannukset

Omaehtoinen koulutus 400 euroa koko tutkinto tai 200 euroa/tutkinnon osa. Maksua ei palauteta vaikka opiskelija keskeyttäisi opintonsa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Tredu toimii kahdeksan kunnan alueella 14:ssä toimipisteessä Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Virroilla ja Ylöjärvellä. Tredussa opiskelee vuosittain noin 17 000 nuorta ja aikuista opiskelijaa. Koulutustarjonnassa on perustutkintoja,...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen seudun ammattiopisto | Tredu

Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.tredu.fi

Arvioinnit
Turvallisuusalan ammattitutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Turvallisuusalan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: