Sivuston käyttötapa: Mobiili

Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka (DIA-yhteisvalinta)

Tampereen yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Tampere
Kandiohjelmat

Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka (DIA-yhteisvalinta)

Tavoite

Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi? Tampereen yliopiston uuteen poikkitieteelliseen tutkinto-ohjelmaan voit hakeutua suorittamaan joko diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinnon.

Bioteknologiaa ja biolääketieteen tekniikkaa sovelletaan laajasti teollisuudessa, ympäristönsuojelussa, (kanta)solututkimuksessa, ihmisen mittaamisessa ja terveydenhuollossa. Ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäminen vaatii monipuolista osaamista, jossa yhdistyvät biologia sekä muut luonnontieteet ja tekniikka.

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan opinnoissa sinulla on tekniikan väylällä mahdollisuus suuntautua joko biolääketieteen tekniikkaan tai bio- ja ympäristötekniikkaan. Biolääketieteen tekniikkaan suuntautuessa opit esimerkiksi ihmisen fysiologiaan ja biologiaan liittyvien mittaus- ja kuvantamismenetelmien ja teknologioiden perusteita ja soveltamista. Voit myös kehittää terveydenhuollon tietojärjestelmiä tai uusia puettavia mittalaitteita tai olla mukana kehittämässä menetelmiä, joilla voidaan entistä tehokkaammin parantaa potilaiden kudos- ja elinvaurioita. Bio- ja ympäristötekniikkaan suuntautuessa opit mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä biotekniikan sovelluksissa, kuten kestävästi tuotettujen hyödykkeiden ja materiaalien tuotannossa.

Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä moniammatillisesti eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi osaajaksi.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto-ohjelmassa suoritat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon, jonka jälkeen jatkat opintoja DI-tutkinto-ohjelmassa. Yhteishaussa hakevana opiskelijana saat opinto-oikeuden suoraan myös Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-tutkintoon.

Kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, ja voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kolmessa lukuvuodessa. Ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu tutkinto-ohjelman yhteisiä poikkitieteellisiä opintoja sekä tekniikan alaan kiinteästi kuuluvia matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja. Näiden tietojen ja menetelmien käyttö ongelmanratkaisussa sekä luonnontieteiden eri osa-alueet ja perusteet tulevat opiskelijoille tutuiksi. Kandidaatin tutkinnossa saat myös perustiedot solun biologiasta sekä tutustut tutkinto-ohjelman teknologisiin aihealueisiin. Toisena opiskeluvuonna aloitat kandidaatintutkinnon aineopinnot, jotka voit valita joko biolääketieteen tekniikan tai bio- ja ympäristötekniikan alalta.

Kandidaatin tutkintoon valitset myös vapaasti valittavia opintoja, joita voita valita Tampereen korkeakouluyhteisön laajasta valikoimasta. Vapaasti valittavilla opinnoilla pystyt erottautumaan ja luomaan omaa ammatillista identiteettiäsi. Alan opiskelu on hyvin monimuotoista ja poikkitieteellistä. Luonnontieteellistä osaamista vahvistavien teoreettisten opintojen ohella sinulle kertyy tietotaitoa harjoituksissa, projekti- ja laboratoriotöissä.

DI-tutkinto-ohjelmassa syvennetään kandidaatin tutkinnon osaamista. DI-tutkinto-ohjelman laajuus on 120 opintopistettä, ja se suoritetaan päätoimisesti opiskellen kahdessa lukuvuodessa. DI-tutkinnon syventävissä opinnoissa perehdyt syvällisesti valitsemaasi alaan poikkitieteellisessä ja kansainvälisessä ympäristössä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdistyivät 1.1.2019 monialaiseksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi, jonka kärkialat ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Uudesta yliopistosta tulee Suomen toiseksi suurin. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen uudessa korkeakouluyhteisössä...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen yliopisto

Kalevantie 4
33014 Tampere

Arvioinnit
Bioteknologia ja biolääketieteen tekniikka (DIA-yhteisvalinta) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.