Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan koulutus
Tavoitteet
Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi? Tampereen yliopiston poikkitieteelliseen tutkinto-ohjelmaan voit hakeutua suorittamaan joko diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinnon.
Bioteknologiaa ja biolääketieteen tekniikkaa sovelletaan laajasti teollisuudessa, ympäristönsuojelussa, (kanta)solututkimuksessa, ihmisen mittaamisessa ja terveydenhuollossa. Ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäminen vaatii monipuolista osaamista, jossa yhdistyvät biologia sekä muut luonnontieteet ja tekniikka.
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan opinnoissa sinulla on tekniikan opintosuunnassa mahdollisuus suuntautua joko biolääketieteen tekniikkaan tai bio- ja ympäristötekniikkaan. Biolääketieteen tekniikkaan suuntautuessa opit esimerkiksi ihmisen fysiologiaan ja biologiaan liittyvien mittaus- ja kuvantamismenetelmien ja teknologioiden perusteita ja soveltamista. Voit myös kehittää terveydenhuollon tietojärjestelmiä tai uusia puettavia mittalaitteita tai olla mukana kehittämässä menetelmiä, joilla voidaan entistä tehokkaammin parantaa potilaiden kudos- ja elinvaurioita. Bio- ja ympäristötekniikkaan suuntautuessa opit mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä biotekniikan sovelluksissa, kuten kestävästi tuotettujen hyödykkeiden ja materiaalien tuotannossa.
Diplomi-insinöörin tutkinto suoritetaan pääasiassa englannin kielellä yhdessä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä moniammatillisesti eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä.
DI-tutkinnossa suoritat myös kaupallistamiseen ja viranomaismääräyksiin liittyviä opintoja, joita voit syventää suorittamalla valinnaisen opintokokonaisuuden, jossa tulevat tutuksi alaa vahvasti säätelevät regulaatiot, standardit ja käytännöt. Tästä kokonaisuudesta on hyötyä kaikille alalla työskenteleville.
Sisältö
Tutkinto-ohjelmassa suoritat ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon, jonka jälkeen jatkat opintoja DI-ohjelmassa. Yhteishaussa hakevana opiskelijana saat opinto-oikeuden suoraan myös Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-tutkintoon.
Kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä, ja voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kolmessa lukuvuodessa. Ensimmäiseen opiskeluvuoteen kuuluu tutkinto-ohjelman yhteisiä poikkitieteellisiä opintoja sekä tekniikan alaan kiinteästi kuuluvia matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja. Näiden tietojen ja menetelmien käyttö ongelmanratkaisussa sekä luonnontieteiden eri osa-alueet ja perusteet tulevat opiskelijoille tutuiksi. Toisena opiskeluvuonna aloitat kandidaatintutkinnon aineopinnot, jotka voit valita joko biolääketieteen tekniikan tai bio- ja ympäristötekniikan alalta.
Kandidaatin tutkintoon valitset myös vapaasti valittavia opintoja, joita voit valita Tampereen korkeakouluyhteisön laajasta valikoimasta. Vapaasti valittavilla opinnoilla pystyt erottautumaan ja luomaan omaa ammatillista identiteettiäsi. Alan opiskelu on hyvin monimuotoista ja poikkitieteellistä. Luonnontieteellistä osaamista vahvistavien teoreettisten opintojen ohella sinulle kertyy tietotaitoa harjoituksissa, projekti- ja laboratoriotöissä.
DI-tutkinnossa syvennetään kandidaatin tutkinnon osaamista. DI-tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, ja se suoritetaan päätoimisesti opiskellen kahdessa lukuvuodessa. DI-tutkinnon syventävissä opinnoissa perehdyt syvällisesti valitsemaasi alaan poikkitieteellisessä ja kansainvälisessä ympäristössä.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...
Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä