Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa, Norssissa, voi opiskella lukion yleislinjalla tai talous- ja elinkeinoelämään painottuneella linjalla, Business Norssi -linjalla. Lisäksi lukio on osa Tampereen yliopistoa, eli se kouluttaa uusia opettajia ja osaltaan huolehtii opettajien täydennyskoulutuksesta. Norssissa oppiminen on ykkösasia! Opetuksessa laadullinen taso on aina korkea ja käytettävät opetusmenetelmät ovat monipuolisia.

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa opiskelijalla on mahdollisuus laaja-alaisen yleissivistyksen hankkimiseen. Opetus sisältää paljon eri tieteen- ja taiteenalojen tuottamaa tietoa. Opiskelijoita rohkaistaan lukio-opintojen aikana jatkuvasti oma-aloitteisuuteen ja yhteistyöhön.

Ihmisen kokoinen lukio

Uusien opiskelijoiden lukumäärä on vuosittain 85 ja koko lukion noin 270. Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion erityisaseman johdosta opetusryhmät ovat keskimääräistä pienempiä, mikä vaikuttaa positiivisesti opetuksen laatuun.

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion toiminnassa kiinnitetään huomiota työskentelyä edistävään oppimisympäristöön. Uuden opiskelijan lukio-opintojen aloittamista tuetaan opiskelijahuollon palvelujen ja tutor-toiminnan kautta.

Kielten opiskelu Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa

Lukion kielitarjonta on laaja. Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio on saanut Euroopan Komission ja Opetushallituksen myöntämän European Label -laatupalkinnon tunnustukseksi vieraiden kielten opetuksen korkeasta tasosta. Kielten opetus Norssissa on oppijakeskeistä ja kommunikatiivisuuteen tähtäävää.

Kursseja voi valita seuraavista kielistä:

  • A-kielet: englanti, ranska ja saksa
  • B1-kieli: ruotsi
  • B2-kielet: ranska, saksa ja venäjä
  • B3-kielet: ranska, saksa, venäjä ja latina.

Kansainvälisyys

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio on Unesco-koulu ja toiminnassaan suuntautunut vahvasti kansainvälisyyteen, mikä näkyy myös tietenkin kaikessa koulutyössä. Opiskelijat voivat osallistua henkilökohtaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi lukion opinto-ohjelmaan kuuluu syventäviä kansainvälisyyskursseja. Euroopan Unionin Comenius-ohjelma tarjoaa projektityöskentelyn kautta monia eri yhteistyömuotoja.

Lukio on saanut paljon tunnustusta sen kansainvälisyyskurssien ja aktiivisen kansainvälisen toiminnan vuoksi. Koulun yhteistyöverkosto on laaja;  Norssilla on kaiken kaikkiaan seitsemän eurooppalaista yhteistyökoulua.

Haluatko lisätietoa Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiolle yhteydenottopyyntö, ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Koulutukset

Lukiot ja erikoislukiot
Lukiokoulutus Paikkakunta
Lukiokoulutus yleislinjalla Tampere
Sirkustaiteen linja Tampere
Talous- ja elinkeinoelämän linja Tampere

Ota yhteyttä

Täytä yhteystietosi, jos haluat tietää lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio.


Yhteydenottopyynnön avulla saat helposti yhteyden oppilaitokseen.


Oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä. Saat lisätietoja, jotta voit tehdä oikean koulutuspäätöksen.


Yhteydenottopyyntö ei sido sinua mihinkään.

Errors
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen
Vapaaehtoinen

Yhteystiedot

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio

Ratapihankatu 55
33100 Tampere

 Näytä puhelinnumero
www.uta.fi