Sivuston käyttötapa: Mobiili

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

TTS Työtehoseura
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Nurmijärvi
Ammatilliset perustutkinnot

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja

Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja

Metsäkoneenkuljettaja

Suoritettuasi metsäalan perustutkinnon, valmistut metsäkoneenkuljettajaksi TTS Työtehoseuran järjestämässä koulutuksessa ja pääset työskentelemään itsenäisesti luonnon keskelle. 

Metsäkoneenkuljettajana kaadat, karsit, mittaat, katkot ja kasaat puutavaraa metsäkoneella. Suunnittelet itsenäisesti työnkulun työkohteissa ja kuljetat puut tien varteen odottamaan jatkokuljetusta.

Metsäkoneenkuljettajan työ edellyttää myös hyvää havainnointikykyä, luonnon tuntemusta sekä asiakaspalveluosaamista, sillä metsäkoneenkuljettaja pitää yhteyttä metsänomistajiin, toisiin kuljettajiin ja urakanantajiin

Metsäkoneenkuljettaja taitaa talousmetsien käsittelyn, hakkuukoneella työskentelyn, kuormatraktorilla ajon, energiapuun korjuun sekä muiden metsänhoitotöiden koneellisen suorittamisen. Metsäkoneenkuljettajan on tunnettava tietotekniikka sekä sähkötekniikka, joita käytetään nykyaikaisissa metsäkoneissa.

Opintojen sisältö

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Metsien hoito ja puunkorjuu
  • Metsäkoneiden ja kuorma-autojen kunnossapito
  • Koneellinen puutavaran valmistus tai puutavaran lähikuljetus

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys
  • Koneellinen puun korjuu
  • Metsäkoneen käyttö
  • Energiapuun korjuukoneen käyttö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka koostuu lähi- ja etäopiskelusta (myös verkko-opiskelua) sekä työssäoppimisesta.

Lähiopetuspäivien määrä ja työssäoppimisen pituus tarkentuvat henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. 


Metsäkoneenkuljettaja työelämässä

Metsäkonealan työpaikat ovat pieniä tai keskisuuria koneyrityksiä, joissa usein myös yrityksen omistaja työskentelee samoissa töissä työntekijöiden kanssa. Alalla on joitakin suuria yrityksiä, joiden toimintaa ohjaa työnjohtaja. Metsäkoneyritysten urakanantajia ovat metsäteollisuusyritykset, Metsähallitus ja metsänhoitoyhdistykset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Peruskoulun päättäneet ja ilman tutkintoa olevat hakevat yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Yhteishaussa hakevat: Koulutuksen kesto on 2–3 vuotta.

Jatkuvassa haussa hakevat: Koulutuksen laajuuteen vaikuttaa aikaisempi osaaminen ja koulutuksen kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Tutkinto / todistus

Metsäalan perustutkinto, metsäkoneenkuljettaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura

TTS Työtehoseura tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille, nuorille ja yrityksen edustajille. Vahva yhteistyö alan yritysten kanssa takaa sen, että koulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin ja tuottavat alalle ammattilaisia, joita tarvitaan. Opiskelu tapahtuu pääosin aidoissa oppimis- ja työympäristöissä. Kuljettaja- sekä nosturikoulutuksissa käytössämme on simulaattorit,...


Lue lisää oppilaitoksesta TTS Työtehoseura ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

TTS Työtehoseura

Kiljavantie 6
05200 Nurmijärvi

 Näytä puhelinnumero
www.tts.fi

Arvioinnit

Metsäalan perustutkinto | metsäkoneenkuljettaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.