Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 31 tuloksesta
1
2

Puutarha-alan koulutus

Oletko asiakaslähtöinen ja kiinnostunut kasveista sekä luonnosta? Valintasi voisi olla puutarha-alan koulutus. Puutarha-alan peruskoulutusta on tarjolla lähes kaikissa Suomen maakunnissa. Nuorisoasteen ammatilliseen peruskoulutukseen hakeudutaan yhteishaun kautta.

Puutarha-ala on hyvin käytännönläheinen ala ja pitää sisällään monia eri suuntautumismahdollisuuksia kukkasidonnasta viheralueiden hoitoon. Usein työ pitää sisällään sosiaalista kanssakäymistä monenlaisten ihmisten kanssa, etenkin myyntityössä sekä neuvonnan muodossa.

Puutarhurin koulutus

Puutarha-alan perustutkinnon suorittaneen ammattinimike on puutarhuri. Puutarhurit voivat hakeutua erikoistumaan floristiksi, puisto- tai viljelypuutarhuriksi, arboristiksi (puunhoitaja) yhden vuoden kestävässä ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa sekä ammattikorkeakouluun hortonomiksi.

Puutarha-alan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset valmiudet ja perustiedot puutarha-alan eri työtehtäviä varten. Tavoitteena on saavuttaa myös valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Puutarhatuotannon osaamisalan suorittaneen voivat työllistyä tai toimia yrittäjinä kasvihuone- tai avomaaviljelmillä. Opintojen valinnaisissa tutkinnon osissa voi perehtyä esim. koristekasvien tai vihannesten lasinalaiseen viljelyyn, avomaantuotantoon tai taimitarhatuotantoon.

Viheralan osaamisalan suorittaneet voivat ryhtyä viheralan yrittäjiksi tai työllistyä kaupunkien viheryksiköiden, seurakuntien tai yksityisten viheralan yrittäjien palvelukseen. Työtehtävät ovat puistojen ja pihojen rakentamista ja hoitoa. Koneiden käyttötaito on tärkeä viheralan ammattilaiselle.

Kukka- ja puutarhakaupan osaamisalan suorittaneet voivat työllistyä tai toimia yrittäjinä kukkakaupoissa ja puutarhamyymälöissä. Koulutus sisältää mm. asiakaspalvelua, kukkien sidontaa ja tuotetuntemusta kukka- ja puutarhakaupassa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Jämsän ammattiopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!