Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Finanssipalveluiden koulutus | tradenomi | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu, paikassa Turku
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Finanssipalveluiden koulutus | tradenomi | päivätoteutus

Finanssipalvelujen tradenomina saat valmiudet toimia asiantuntijatehtävissä finanssialalla. Finanssialan työtehtäviä on esim. pankeissa, vakuutusyhtiöissä, rahoitusyhtiöissä sekä sijoitusyrityksissä. Halutessasi voit erikoistua myös kiinteistönvälitykseen. Työtehtävät ovat usein asiakkaiden neuvontaa, opastamista, asiakkaan palvelutarpeiden kartoittamista ja erilaisten palvelujen myyntiä.

Finanssialan tradenomikoulutusta on tarjolla vain muutamassa ammattikorkeakoulussa Suomessa. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet alan työtehtäviin ja väylän hakeutua finanssialan yrityksiin usein jo loppuvaiheessa opiskelua.

Keskeisiä oppimistavoitteita ovat myynti- ja asiakaspalveluosaamisen ohella liiketalouden ymmärtäminen, kannattavuusajattelu, asiakaslähtöisyys, ratkaisuhakuisuus, hyvät vuorovaikutustaidot sekä kyky hyödyntää uutta teknologiaa. Finanssipalvelujen opiskelijalle muodostuu vahva rahoitusinstrumenttien ja -markkinoiden sekä niihin liittyvän lainsäädännön tuntemus, analyyttisiä taitoja, kriittisen ajattelun taitoja sekä kykyä ottaa itsenäisesti selvää uusista asioista. 

Opintojen sisältö

Tradenomiopinnot ovat laajuudeltaan 210 opintopistettä ja opintojen suunniteltu kesto on 3,5 vuotta. Finanssipalveluiden opinnot muodostuvat ydin- ja laajentavasta osaamisesta sekä vapaasti valittavista opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. 

Koulutuksen ydinosaamisessa opit henkilökohtaisen myyntityön ja asiakaspalvelun perusteiden lisäksi esimerkiksi yritystoimintaa, markkinointia, taloushallintoa, juridiikkaa sekä viestintä- ja yhteistyötaitoja. Laajentavassa osaamisessa erikoistut pankki- ja vakuutuspalveluihin sekä sijoittamiseen. Halutessasi voit opiskella myös kiinteistönvälitystä.

Sijoittamisen opinnoilla opiskelijalla on mahdollisuus läpäistä APV1-tutkinto, joka on finanssisektorin arvostama tapa osoittaa henkilön sijoituspalvelutehtävissä vaadittava tiedollinen osaaminen. Kiinteistönvälityksen moduulin suoritettusi sinulla on valmiuksia läpäistä LKV-tutkinto (laillistettu kiinteistönvälittäjä).

Harjoittelujaksoilla perehdyt opintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin, joissa voit soveltaa teoreettisia tietoja ja taitoja. Harjoittelun voit suorittaa myös ulkomailla. Opintojen loppuvaiheessa toteutettavalla opinnäytetyöllä osoitat osaavasi soveltaa alasi kannalta olennaista tietoa sekä valmiutesi työskennellä itsenäisesti käytännön kehittämistehtävässä.

Opintojen toteutus

Ammattikorkeakouluopiskelussa korostuu vahva työelämäyhteys, mikä tarkoittaa työelämän toimintatapojen soveltamista jo opiskeluvaiheessa. Turun ammattikorkeakoulussa opetus perustuu innovaatiopedagogiikkaan, eli käytännössä monimuotoisiin ja työelämään vahvasti linkittyviin opetusmenetelmiin ja toimintatapoihin. Perinteisen luentopainotteisen opiskelun sijaan opinnot sisältävät usein projektimuotoista opiskelua, missä painottuu mm. ryhmätyöskentely. Lähiopetuksen ohella opintoihin sisältyy paljon itsenäistä työskentelyä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

Tutkinto / todistus

Tradenomi (AMK)

Turun ammattikorkeakoulu
Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu