Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Ilmoitetaan myöhemmin
   
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot, Turun kristillinen opisto

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot

Suunnitteletko lääketieteen tai eläinlääketieteen opintoja? Jäikö opiskelupaikka vielä saavuttamatta ja haluat lisää valmiuksia tuleviin valintakokeisiin?

Kehitä opiskelutekniikkaasi ja kertaa lukion biologian, kemian ja fysiikan oppisisältöjä.

Lääketiede on yliopistojen tarjoamista koulutusohjelmista yksi haastavimmista. Hyvien työllistymismahdollisuuksien ja arvostetun ammatin vuoksi koulutusohjelmaan pyrkii joka vuosi useita tuhansia hakijoita. Hakijoiden tulee hallita lukion fysiikan, kemian ja biologian oppisisällöt.

Koulutuksen sisältö

Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot kehittävät luonnontieteellistä ajattelua ja vahvistavat opiskelijoiden tietämystä lääketieteen valintakokeen keskeisissä oppiaineissa. Koulutuslinjalla paneudutaan valintakokeissa tärkeisiin aihealueisiin ja käydään läpi lukion fysiikan, kemian ja biologianopetussuunnitelmienmukaiset asiasisällöt. Linjan tavoitteena on antaa hyvät valmiudet lääketieteen alan valintakokeisiin ja kehittää opiskelijoiden analyyttistä ajattelua. Linjan opinnoista on hyötyä myös biokemian ja biolääketieteen koulutusohjelmien valintakokeissa.

Koulutus koostuu pääasiasiassa luento-opetuksesta, laskuharjoituksista sekä itsenäisestä työskentelystä. Loppukeväästä valmentaudutaan tuleviin pääsykokeisiin. Pääsykoevalmennusjaksolla jaetaan opiskelijoille Epionen valmennusmateriaali, jonka kustannukset sisältyvät viikkomaksuihin. Kahdessa biologian kurssissa (Elämän kemia ja Genetiikan perusteet) käytetään englanninkielistä oppikirjaa. Hyvä englannin taito on eduksi näillä kursseilla.

Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Ihmisen fysiologia -kurssi (2 op)Turun yliopiston avoimessa yliopistossa. Kurssi on hyväksiluettavissa tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Opiskelumetodit

  • luennot
  • laskuharjoitukset
  • ryhmätyöt
  • tentit
  • itsenäinen opiskelu

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen ja suosituksena lukion pitkät oppimäärät biologiassa, kemiassa ja fysiikassa. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen sekä lukion biologian, fysiikan ja kemian arvosanojen, suoritettujen kurssien määrän ja näiden aineiden ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

  • Kirjautumismaksu: 50 €. Kirjautumismaksulla korvataan opintoihin kuuluvan Ihmisen fysiologia -kurssin avoimen yliopiston maksu.
  • Opetus: 65 € / työviikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2 080 €.
  • Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen: 40 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 70 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen).
  • Ruokailut: Opistolla asuvat voivat ostaa ruokailupaketin, johon sisältyvät lounas ja päivällinen työpäivinä. Ruokailupaketin hinta on 30 € / työviikko. Muualla asuvat voivat ostaa yksittäisiä ruokalippuja, 5 €/kpl.

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit

Grönroos Wilma
(5)
Valmennus sisälsi lähes 1000 tuntia ja antoi jaksamista ja motivaatiota! Linjavastaava Ilari oli ihan huippu; hauska, kärsivällinen ja hän jaksoi etsiä vastauksen joka kysymykseen. Sain Turusta opiskelupaikan😊
Oppilaan äiti
(4)
Tyttäreni mukaan vastuuopettaja oli hyvä, jopa parempi kuin lukion vastaavien aineiden opettajat. Em. opettaja oli myös mukava ja kannustava. Myös ruusta hyvät pisteet.
Arvioinnit
Lääketieteelliseen suuntaavat opinnot
Arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin