Sivuston käyttötapa: Mobiili

Korkeakoulujen kevään 1. yhteishaku on käynnissä 7.1. klo 8 – 20.1. klo 15. Katso haussa olevat ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutukset ja hae!

Oikeustieteen linja

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot
Oikeustieteen linja

Oikeustieteen linja

Koulutus soveltuu erityisesti oikeustieteellisiin tiedekuntiin pyrkiville sekä niille työelämässä toimiville, jotka tarvitsevat oikeustieteellistä koulutusta. Opiskelu koulutuksessa on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Koulutus koostuu perusopintojaksosta sekä intensiiviopintojaksosta.

Perusopintojakso

Perusopintojakso kestää elokuusta toukokuun loppupuoleen oikeustieteellisen pääsykoekirjojen julkaisemiseen saakka. Sen aikana perehdytään Suomen oikeusjärjestelmän keskeisimpiin ominaispiirteisiin ja oikeudenaloihin.

Kurssien painotukset (opintopisteet) selvitetään opintojen alussa. Keskeisenä painopistealueena perusopintojaksolla on oikeudellisen ajattelun ja sitä kautta oikeudellisten ongelmien ratkaisukyvyn ja vastaustekniikan kehittäminen.

Oikeustieteelliset aihekokonaisuudet:

 • Johdatus oikeustieteeseen
 • Valtiosääntöoikeuden perusteet
 • Sopimusoikeuden perusteet
 • Työoikeuden perusteet
 • Perhe ja jäämistöoikeuden perusteet
 • Esineoikeuden perusteet
 • Kansainvälisen ja eurooppaoikeuden oikeuden perusteet
 • Rikosoikeuden perusteet
 • Prosessioikeuden perusteet
 • Oikeusteoria ja oikeushistoria

Intensiiviopintojakso

Pääsykoekirjojen ilmestymisen jälkeen järjestetään maalis-huhtikuun aikana intensiiviopintojakso. Jakson aikana perehdytään pääsykoekirjojen keskeiseen sisältöön ja tehdään pääsykokeeseen valmistautumista tukevia harjoitustehtäviä ja -kokeita.

Avoimen yliopiston opinnot
Lukuvuoden aikana on mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston oikeustieteellistä kurssia, jotka voi hyväksilukea korkeakouluopinnoissa.

 • Johdatus oikeustieteeseen 2 op
 • Oikeudenalojen perusteet: työoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: perhe- ja jäämistöoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: rikosoikeus 8 op

Näistä avoimen yliopiston kursseista oikeudenalojen perusteiden työoikeuden, rikosoikeuden sekä perhe- ja jäämistöoikeuden kurssit hyväksytään sellaisenaan osaksi oikeustieteen maisterin tutkintoa Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Johdatus oikeustieteeseen -kurssia ei voi lukea hyväksi oikeustieteen maisterin tutkintoon, mutta kurssin suorittaminen on kuitenkin edellytys muiden avoimen yliopiston kurssien suorittamiselle.

Opiskelijat suorittavat lisäksi Turun yliopiston avoimeen yliopistoon kurssin suomen kielen kirjallinen viestintä 2 op ja halutessaan Inledning till juridisk svenska -kurssin 2 op.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustieteen linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja lukion päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Lisäksi valinnassa etusijalla ovat ne hakijat, jotka ovat tänä vuonna tai aikaisemmin hakeneet opiskelemaan oikeustiedettä yliopistoon.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

 • Kirjautumismaksu: 50 €. Kirjautumismaksulla korvataan opintoihin kuuluvien Suomen kielen kirjallisen viestinnän kurssin sekä Johdatus oikeustieteeseen -kurssin avoimen yliopiston maksut.
 • Opetus: 75 € / työviikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2400 €.
 • Opiskelija maksaa avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut. Turun yliopiston avoimen yliopiston oikeustieteen opinnot maksavat 20€ / opintojakso (yliopiston ilmoittama hintatieto) Rikosoikeuden perusteet ja Inledning till juridisk svenska -kurssien osalta.
 • Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opistonasuntolassa. Asuminen: 55 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 85 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen).

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvoinnit
Arvioinnit
Oikeustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 29 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Pääsykokeella oikikseen?

Valmennuskeskuksen oikeustieteen opettajien keskiarvo on 4,68 asteikolla 1–5. Ilmoittaudu mukaan laadukkaaseen opetukseen!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: