Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oikeustieteen linja

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: 13.7.2020
   
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot

Oikeustieteen linja

Oikeustieteen linja, Turun kristillinen opisto

Oikeustieteen linja

Koulutus soveltuu erityisesti oikeustieteellisiin tiedekuntiin pyrkiville sekä niille työelämässä toimiville, jotka tarvitsevat oikeustieteellistä koulutusta. Opiskelu koulutuksessa on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa. Koulutus koostuu perusopintojaksosta sekä intensiiviopintojaksosta.

Oikeustieteen opintojen sisältö

Koulutus koostuu perusopetusjaksosta, joka kestää elokuusta maaliskuun loppuun sekä intensiiviopetusjaksosta, joka alkaa Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjojen ilmestymisen jälkeen.

Perusopetusjakson aikana perehdytään Suomen oikeusjärjestelmän keskeisimpiin ominaispiirteisiin ja oikeudenaloihin. Keskeisenä painopistealueena perusopintojaksolla on oikeudellisen ajattelun ja sitä kautta oikeudellisten ongelmien ratkaisukyvyn ja vastaustekniikan kehittäminen. 

Oikeustieteelliset aihekokonaisuudet:

 • Johdatus oikeustieteeseen
 • Valtiosääntöoikeuden perusteet
 • Sopimusoikeuden perusteet
 • Työoikeuden perusteet
 • Hallinto-oikeuden perusteet
 • Perhe ja jäämistöoikeuden perusteet
 • Esineoikeuden perusteet
 • Eurooppaoikeuden ja kansainvälisen oikeuden perusteet
 • Rikosoikeuden perusteet
 • Prosessioikeuden perusteet

Intensiivijakson aikana taas tutustutaan pääsykoekirjojen keskeiseen sisältöön ja tehdään pääsykokeeseen valmistautumista tukevia harjoitustehtäviä ja -kokeita.

Lukuvuoden aikana on lisäksi mahdollisuus suorittaa avoimen yliopiston oikeustieteellisiä kursseja, jotka voi hyväksilukea myöhemmissä korkeakouluopinnoissa:

 • Johdatus oikeustieteeseen 2 op
 • Oikeudenalojen perusteet: työoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: perhe- ja jäämistöoikeus 7 op
 • Oikeudenalojen perusteet: rikosoikeus 8 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Oikeustieteen linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja lukion päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Lisäksi valinnassa etusijalla ovat ne hakijat, jotka ovat tänä vuonna tai aikaisemmin hakeneet opiskelemaan oikeustiedettä yliopistoon.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

- Kirjautumismaksu: 50 €. Kirjautumismaksulla korvataan opintoihin kuuluvien Suomen kielen kirjallisen viestinnän kurssin sekä Johdatus oikeustieteeseen -kurssin avoimen yliopiston maksut.
- Opetus: 60 € / työviikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 1 920 €.
- Opiskelija voi anoa asumisoikeutta. Asuminen: 40 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 70 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen).
- Ruokailut: Opistolla asuvat voivat ostaa ruokailupaketin, johon sisältyy lounas ja päivällinen työpäivinä. Ruokailupaketin hinta on 30 € / työviikko. Muualla asuvat voivat ostaa yksittäisiä ruokalippuja.
- Opiskelijat suorittavat avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut.
- Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Oikeustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit

Oikeustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Menesty oikeustieteen pääsykokeessa

Valmennuskeskuksen Turun Supertakuu-kurssilta pääsi oikikseen huimat 67 % viime keväänä. Varmista sisäänpääsysi – kursseja monilla paikkakunnilla!