Sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Ilmoitetaan myöhemmin
   
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Psykologian ja kasvatustieteen linja, Turun kristillinen opisto

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Psykologian ja kasvatustieteen linjan painopiste on psykologian ja kasvatustieteen perusopinnoissa. Opinnot suoritetaan Turun yliopiston avoimessa yliopistossa. Opinnot on rytmitetty siten, että kummankin aineet perusopinnot pystyy suorittamaan kokonaan lukuvuoden aikana. 

Psykologian kurssikirjoissa on englanninkielisiä teoksia, joten opinnot edellyttävät vähintään kohtalaista englannin kielen taitoa.

Psykologian perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija saa yleiskuvan psykologiasta tieteenä sekä käsityksen ihmisen psyykkisestä rakenteesta ja toiminnasta sekä niiden tutkimuksesta. Kasvatustieteen perusopintojen tavoitteena on antaa yleiskäsitys kasvatustieteestä ja sen osa-alueista.

Opiskelu on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Linjan loppuun on myös varattu aikaa kasvatustieteen ja psykologian pääsykoemateriaalien läpikäymiseen.

Psykologian ja kasvatustieteen linjan opintojen sisältö

Psykologian aihekokonaisuudet:

 • Kehityspsykologian perusteet
 • Kognitiivisen ja neuropsykologian perusteet
 • Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
 • Tutkimuksenteon perusteet
 • Persoonallisuuspsykologian perusteet

Kasvatustieteen aihekokonaisuudet:

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti
 • Lastensuojelu ja sosiaalityö (ei sisälly avoimen yliopiston opintoihin)

Psykologian ja kasvatustieteen opintojen lisäksi koulutuksessa opiskellaan myös muita aineita. Esimerkiksi syyslukukaudella järjestetään Suomen kielen kirjallinen viestintä ja kevätlukukaudella Puheviestinnän perusteet. Kumpikin kurssi suoritetaan Turun yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti ja ne ovat hyväksiluettavissa tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden osalta valinnassa huomioidaan myös tutkinnon yhteisten opintojen (YTO opinnot, aiemmin ATTO opinnot) keskiarvo.
Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

- Kirjautumismaksu: 50 €.
- Opetus: 60 € / työviikko.
- Opiskelija voi anoa asumisoikeutta. Asuminen: 40 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 70 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen).
- Ruokailut: Opistolla asuvat voivat ostaa ruokailupaketin, johon sisältyy lounas ja päivällinen työpäivinä. Muualla asuvat voivat ostaa yksittäisiä ruokalippuja.
- Opiskelijat suorittavat avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut: kasvatustieteen perusopinnoista 250 € ja psykologian perusopinnoista 250 €.
- Åbo Akademin avoimen yliopiston lukukausimaksu on 50 €.
- Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian ja kasvatustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit

Psykologian ja kasvatustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Varmista sisäänpääsysi yliopistoon

Helsingin yliopiston uusista psykologian opiskelijoista 62 % oli käynyt Valmennuskeskuksen valmennuskurssin vuonna 2018. Käy sinäkin!