Sivuston käyttötapa: Mobiili

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Lähiopetus
Turku
Kansanopistot
 Psykologian ja kasvatustieteen linja

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Koulutuksen painopiste on psykologian ja kasvatustieteen perusopinnoissa. Opinnot suoritetaan Turun yliopiston avoimessa yliopistossa. Sekä psykologian että kasvatustieteen perusopintojen suorittaminen kuuluu koulutukseen.

Tämä vaatii opiskelijalta kuitenkin paljon itsenäistä työskentelyä ja intensiivistä otetta. Opinnot on rytmitetty siten, että kummatkin perusopinnot pystyy saamaan valmiiksi koulutuksen keston aikana. Lukuvuoden loppuun on myös varattu aikaa kasvatustieteen ja psykologian pääsykoemateriaalien läpikäymiseen.

Lukuvuoden päätteeksi järjestetään viikolla 18 valinnainen lisäviikko, jonka hinta on 75 €. Lisäviikolle ilmoittaudutaan opintojen aikana ja tarkempi sisältö päätetään, kun (psykologian) valintakokeiden aikataulu ja sisältö on selvinnyt.

Psykologian kurssikirjoissa on englanninkielisiä teoksia, joten opinnot edellyttävät vähintään kohtalaista englannin kielen taitoa.

Psykologian perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija saa yleiskuvan psykologiasta tieteenä sekä käsityksen ihmisen psyykkisestä rakenteesta ja toiminnasta sekä niiden tutkimuksesta.

Opiskelu on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Psykologian ja kasvatustieteen linjan opintojen sisältö

Psykologian aihekokonaisuudet:

 • Kehityspsykologian perusteet
 • Kognitiivisen ja neuropsykologian perusteet
 • Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
 • Tutkimuksenteon perusteet
 • Persoonallisuuspsykologian perusteet

Kasvatustieteen aihekokonaisuudet:

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti
 • Lastensuojelu ja sosiaalityö (ei sisälly avoimen yliopiston opintoihin)

Muut koulutusta tukevat opinnot

Psykologian ja kasvatustieteen opintojen lisäksi koulutuksessa opiskellaan myös muita aineita.

Syyslukukaudella järjestetään Suomen kielen kirjallinen viestintä ja kevätlukukaudella Puheviestinnän perusteet. Kumpikin kurssi suoritetaan Turun yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti ja ne ovat hyväksiluettavissa tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Opiskelija voi myös suorittaa avoimen yliopiston englannin kielen kurssin. Kolmen opintopisteen laajuinen kurssi English: Academic and Professional Skills järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston avoimen yliopiston kanssa.

Koulutukseen kuuluu myös englannin lukiotaitojen kertauskurssi ja lyhyt ruotsin kielen aktivointikurssi.

Tietotekniikan opetuksessa on mahdollista suorittaa tietokoneen ajokortti (joko A- tai @-kortti) ilman erillisiä kustannuksia.

Tilastotieteen kurssilla käydään läpi perusasioita ja vahvistetaan osaamista tulevia valintakokeita varten. Lisäksi tutustutaan maahanmuuttajapedagogiikkaan ja kielellistä ilmaisua tukeviin kommunikaatiomenetelmiin. Opistolla on myös mahdollisuus suorittaa hygieniapassi edullisesti.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykologian ja kasvatustieteen linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden osalta valinnassa huomioidaan myös tutkinnon yhteisten opintojen (YTO opinnot, aiemmin ATTO opinnot) keskiarvo.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista, kysy lisätietoja oppilaitoksesta.

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian ja kasvatustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Psykologian ja kasvatustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 29 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Psykologian ja kasvatustieteen linja täytä seuraavat tiedot: