Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Turun kristillinen opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: 20.7.2020
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Turku
Kansanopistot

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Psykologian ja kasvatustieteen linja, Turun kristillinen opisto

Psykologian ja kasvatustieteen linja

Psykologian ja kasvatustieteen linjan painopiste on psykologian ja kasvatustieteen perusopinnoissa. Opinnot suoritetaan Turun yliopiston avoimessa yliopistossa. Sekä psykologian että kasvatustieteen perusopintojen suorittaminen kuuluu koulutukseen.

Opinnot on rytmitetty siten, että kummankin aineet perusopinnot pystyy suorittamaan kokonaan lukuvuoden aikana. Lukuvuoden loppuun on myös varattu aikaa kasvatustieteen ja psykologian pääsykoemateriaalien läpikäymiseen.

Psykologian kurssikirjoissa on englanninkielisiä teoksia, joten opinnot edellyttävät vähintään kohtalaista englannin kielen taitoa.

Psykologian perusopintojen tavoitteena on, että opiskelija saa yleiskuvan psykologiasta tieteenä sekä käsityksen ihmisen psyykkisestä rakenteesta ja toiminnasta sekä niiden tutkimuksesta. Kasvatustieteen perusopintojen tavoitteena on antaa yleiskäsitys kasvatustieteestä ja sen osa-alueista.

Opiskelu on kokopäiväistä ja opetusta on keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Psykologian ja kasvatustieteen linjan opintojen sisältö

Psykologian aihekokonaisuudet:

 • Kehityspsykologian perusteet
 • Kognitiivisen ja neuropsykologian perusteet
 • Terveyden ja mielenterveyden psykologian perusteet
 • Tutkimuksenteon perusteet
 • Persoonallisuuspsykologian perusteet

Kasvatustieteen aihekokonaisuudet:

 • Johdatus kasvatustieteisiin
 • Kasvatus- ja koulutussosiologia
 • Kasvatuspsykologia
 • Oppimisen, opetuksen ja arvioinnin perusteet
 • Kasvatustieteen perusopintojen lopputentti
 • Lastensuojelu ja sosiaalityö (ei sisälly avoimen yliopiston opintoihin)

Psykologian ja kasvatustieteen opintojen lisäksi koulutuksessa opiskellaan myös muita aineita. Esimerkiksi syyslukukaudella järjestetään Suomen kielen kirjallinen viestintä ja kevätlukukaudella Puheviestinnän perusteet. Kumpikin kurssi suoritetaan Turun yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti ja ne ovat hyväksiluettavissa tulevissa korkeakouluopinnoissa.

Opiskelija voi myös suorittaa avoimen yliopiston englannin kielen kurssin. Kolmen opintopisteen laajuinen kurssi English: Academic and Professional Skills järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston avoimen yliopiston kanssa. Koulutukseen kuuluu myös englannin lukiotaitojen kertauskurssi ja lyhyt ruotsin kielen aktivointikurssi.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Psykologian ja kasvatustieteen linja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Pääsyvaatimuksena on ylioppilastutkinto tai vähintään kolmen vuoden opiskelu peruskoulun jälkeen. Linjalle haetaan opiston verkkosivuilla olevalla sähköisellä hakulomakkeella.

Opiskelijat valitaan hakemuksen ja päättötodistuksen keskiarvon perusteella. Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden osalta valinnassa huomioidaan myös tutkinnon yhteisten opintojen (YTO opinnot, aiemmin ATTO opinnot) keskiarvo.

Hakemuksia käsitellään ja opiskelijavalintakirjeitä postitetaan heti hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin voi myös tiedustella mahdollisia vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

 • Kirjautumismaksu: 50 €. Kirjautumismaksulla korvataan opintoihin kuuluvan Suomen kielen kirjallisen viestinnän kurssin, Puheviestinnän perusteet –kurssin ja englannin kurssin avoimen yliopiston maksut.
 • Opetus: 75 € / työviikko. Työviikkoja on 32, joten opetuksen kokonaishinta on 2400 €.
 • Opiskelija maksaa avoimen yliopiston arvosanoista niistä säädetyt maksut. Lukuvuonna 2019-20 kasvatustieteen perusopintojen hinta on 250 € ja psykologian perusopintojen 250 €.
 • Opiskelija voi anoa asumisoikeutta opiston asuntolassa. Asuminen: 55 € / työviikko / 2 hengen huoneessa ja 85 € / työviikko / 1 hengen huoneessa (hinnat sisältävät aamiaisen ja päivällisen).

Opintoihin on mahdollista hakea KELA:n opintotukea.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Psykologian ja kasvatustieteen linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto

Turun kristillinen opisto on kansanopisto, joka tukee opiskelijoiden elämänhallintaa ja omatoimisuutta. Opisto antaa eri-ikäisille, eri taustaisille ja eri elämänvaiheessa oleville oppijoille valmiuksia jatko-opintoihin, luo edellytyksiä työelämään sijoittumiselle ja työelämässä kehittymiselle sekä ehkäisee syrjäytymistä. Vuosi Turun kristillisellä opistolla ei ole välivuosi....


Lue lisää oppilaitoksesta Turun kristillinen opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun kristillinen opisto

Lustokatu 7
20380 Turku

 Näytä puhelinnumero
turunkristillinenopisto.fi

Arvioinnit

Psykologian ja kasvatustieteen linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Aloita psykologian opinnot!

Psykologista osaamista ja ymmärrystä tarvitaan monilla aloilla. Suorita perusopinnot (25 op) asiantuntevassa ryhmänohjauksessa. Ei pääsykoetta!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: